Annonse


Fra Lada til Formel 1

– Det går så fort at også kona, som ikke som jeg er opptatt av teknologien, gidder å surfe på Internett, sa Fløgstad.
Han er en av først fem, seinere ti personer som deltar i et prøveprosjekt der Telenor samarbeider med borettslagene Asperud Borettslag (USBL) og Lerdalstoppen Borettslag (OBOS) og Holmlia Kabel-TV. – Vi trenger å vinne erfaringer med denne typen distribusjon av teletjenester, sier Siri Lin Brekke som er prosjektleder i Telenor.
– Det er flere grunner til at dette er et prøveprosjekt. For oss er det viktig å kartlegge behov, flaskehalser i nettet og kapasitetsproblemer. En annen grunn til at vi ikke ønsker å gå komersielt ut ennå, er at kabel-modemene ikke er standardisert og fortsatt har for høy pris, sa hun på en pressekonferanse onsdag, og la til at Telenor også har i gang eller skal sette i gang prøveprosjekter der en rekke andre metoder for å tilby høy båndbredde testes.

Markedet bestemmer
– Når løsningen er prøvd ut vil det bli aktuelt å komersialisere et tilbud om Internett via kabel-anleggene i sammenheng med de øvrige Internett-tilbudene til Telenor, sa administrerende direktør Stein Gustavsen i Telenor Privat. Han regner med at det vil bli markedet som bestemmer prisen på de forskjellige måtene å tilknytte seg Internett på, og vil derfor ikke spå noe om hvilket prisleie Telenor vil legge seg på for tilknytning via kabel-anlegg.
Årsaken til at Holmlia er valgt som prøveklut er at kabel-anlegget er relativt nytt og moderne. Boligområdet ble bygget ut i 1984. Kabel-anlegget ble lagt ut samtidig, og er seinere modernisert. – Halvparten av husstandene i Holmlia har fått modernisert anleggene sine, og resten regner vi med å være ferdige med ved utgangen av 1997, forteller styreleder Martin Flølo i Holmlia Kabel-TV.

Kjapt
Dagens Telecom fikk anledning til å surfe litt via kabel-anlegget. Det er ingen tvil om at hastigheten på oppdatering av sider som ligger på en server med god båndbredde nyter godt – svært godt av en slik løsning. Mot sider som ligger på en server i et område med dårlig kapasitet, nytter det selvsagt lite.
Administrerende direktør Hasse Iwarsson i Telenor Avidi sa på pressekonferansen at han regner med at det neste året vil komme innholdsleverandører som legger mer vekt på lyd og bilder. – Da vil kundene etterspørre større båndbredde, og være villige til å betale det det måtte koste, mente han.

Annonse