samsung tv-er 2024
Vi har alt du må vite om Samsung sine nye TV-er, inkludert norske priser.

Annonse


Samsungs nye TV-er kan smarte ting og vi har prisene

Samsung lanserer nye TV-er på denne tiden av året: i fjor lanserte de QLED og OLED TV-er 20. april.

Neo QLED, Neo QLED 8K og OLED

Den gang skrev vi blant annet om QN900C 65″, den gang priset til 57 999 kroner: “Lanseringen av de nye TV-ene er altså i dag. Det er snakk om nye QLED (4 og 8K) og OLED-modeller “fylt med neste generasjons innovasjon, med større fokus på forbedringer av tilkoblede og personlig tilpassede opplevelser for TV-elskeren,” per selskapet selv. Vi kan ta for oss “Neo QLED 8K QN900C” først som starter på 57 999 kroner for 65″ og 109 999 kroner for 85″. Den kommer også i en 75-tommer utgave.”

Priser på de største modellene:

  • 85″ Neo QLED QN900D 8K Smart TV (2024): 119 990 kr kroner
  • 85″ Neo QLED QN90D 4K Smart TV (2024): 64 990 kroner
  • 98″ Neo QLED QN90D 4K Smart TV (2024): 149 990 kroner
  • 85″ QLED QN95D 4K Smart TV (2024): 72 990 kroner
  • 77″ OLED S95D 4K Smart TV (2024): 56 990 kroner

“Neo QLED 8K står som flaggskipet i Samsungs nyeste TV-serie, utstyrt med den avanserte NQ8 AI Gen3-prosessoren og markerer et betydelig sprang innen AI-TV-teknologi. Prosessoren har en Neural Processing Unit (NPU) som leverer opptil dobbelt så høy hastighet som forgjengeren, sammen med en åttedobling av nevrale nettverk fra 64 til 512 – noe som sikrer en eksepsjonell seeropplevelse med skarpe detaljer, uavhengig av inngangskilden,” forklarer Samsung i årets pressemelding som også lanserer QLED 4K-skjermer fra 55 til 98 tommer, Atmos, NQ4 AI Gen2, Real Depth Enhancer Pro og Quantum Matrix Technology, som ifølge selskapet “gir skjermen upåklagelig kontrast selv i komplekse scener.” Dette er også den første Pantone Validated-skjermen for fargenøyaktighet.

Lanseres gjør også en serie med “Glare-Free OLED,” TV-er som er de første på markedet, og med et selvforklarende merkevarenavn. Disse er også drevet NQ4 AI Gen2 CPU-en, Real Depth Enhancer og OLED HDR Pro.

I tillegg, med funksjoner som Motion Xcelerator 144Hz som sikrer jevn bevegelse og raske responsrater, er Samsung OLED det ultimate valget for spill. Disse OLED-TV-ene, supplert med elegant design, hever rommet de står i. Tilgjengelig i tre modeller – S95D, S90D og S85D – fra 42 til 83 tommer, med en perfekt passform for ethvert hjem.

Samsung

Smarte funksjoner

Det er også større forbedringer med Tizen OS, selskapets eget operativsystem, inkludert automatisk oppsett og tilkoblinger:

Annonse


“Samsungs nyeste TV-er er designet for å koble til et smart økosystem umiddelbart etter oppsett. I det øyeblikket brukerne slår på sin nye Samsung-TV, gjenkjenner og kobler TV-en til eksisterende nettverk og enheter, alt orkestrert gjennom en enkel varsling på brukernes smarttelefoner. Dette enkle oppsettet inkluderer alle Samsung-enheter hjemme, så vel som tredjepartsapparater og IoT-enheter, takket være kompatibiliteten med HCA og Matter. Dette eliminerer behovet for ekstra huber, så alt fra belysning til sikkerhetssensorer kan styres direkte fra skjermen.”

“Utover tilkobling gir Samsungs 2024 Smart TV-er også en svært personlig opplevelse med appene og plattformene. Med det siste tillegget av widgets er TV-skjermene nå personlige dashboards som lar brukere enkelt overvåke hjemmestatus, kamerafeeds, energibruk, væroppdateringer og mer. Samsung introduserer også Samsung Daily+, en enhetlig smarthjemsplattform som samler et mangfold av apper, og kategoriserer dem i SmartThings og Workspace, som begge har som mål å heve ulike fasetter av brukerlivsstiler og hjemmemiljøer.”
Funksjoner inkluderer også smartmobil som fjernkontroll, en funksjon som aktiveres trådløst med “Smart Mobile Connect.

“I tillegg kan brukere nå bruke smarttelefonene sine som spillkontrollere med et tilpassbart brukergrensesnitt (UI) og haptisk tilbakemelding, som tilbyr praktisk og forbedret spilling ved fingertuppene.

Utover tilkobling gir Samsungs 2024 Smart TV-er også en svært personlig opplevelse med appene og plattformene. Med det siste tillegget av widgets er TV-skjermene nå personlige dashboards som lar brukere enkelt overvåke hjemmestatus, kamerafeeds, energibruk, væroppdateringer og mer. Samsung introduserer også Samsung Daily+, en enhetlig smarthjemsplattform som samler et mangfold av apper, og kategoriserer dem i SmartThings og Workspace, som begge har som mål å heve ulike fasetter av brukerlivsstiler og hjemmemiljøer.

Samsung

Annonse