apple id iphone
Brukere, i det minste i USA, ble logget ut av kontoene sine og bedt om å endre passord. Bilde: Apple

Annonse


Våknet opp utestengt fra Apple ID på iPhone

Mange Apple-brukere våknet natt til lørdag med en uvanlig melding om å skifte passord med en gang: de hadde ikke forespurt passord-bytte, men ble tvunget til det.

Foreløpig har det vært stille fra Apple

“Brukere sier at den plutselige uforklarlige Apple ID-utloggingen skjer på flere enheter. Når de prøver å logge på igjen, blir de låst ute fra kontoen sin og bedt om å tilbakestille passordet for å få tilgang igjen,” rapporterer MacRumors og mange andre bransje-aviser. 9To5Mac observerte det samme, med en stadig økning av rapporter på sosiale medier.

Dette er alltid jobb å bytte passord om man har mange enheter og to-faktor, men enda verre er det for brukere som har aktivert “Stolen Device Protection,” da vil man nemlig ikke kunne tilbakestille passord om man ikke befinner seg på et sikkert sted, altså der man opprettet passordet for første gang.

Merk også at brukere som endrer Apple ID-passordet vil også måtte finne seg i at apper som er satt opp via iCloud, også vil måtte passord-skiftes. Det har vært stille fra Apple i helga, så hva som har skjedd er ikke godt å si.

Annonse


Vi er heller ikke sikre på om nordiske brukere er rammet. Har du opplevd dette?

Arbeider…
Gratulerer, nå er du med!

Annonse