iphone stolen device protection
Apples nye sikkerhetsfunksjon til iPhone som lanseres i januar og er inkludert i iOS 17.3 vil gjøre det mye vanskeligere for tyvene. Bilde: Apple

Annonse


Apples smarte triks stopper iPhone-tyvene

Apple lanserte nettopp stor-oppdateringen iOS 17.2 til iPhone og oppdaterte samtlige andre OS.

iOS 17.3 lanseres allerede neste måned

Tradisjonen tro har selskapet derfor startet en ny beta-runde, denne gang iOS 17.3. Vi vet ikke så veldig mye om hva som er nytt i oppdateringen riktig enda, utover at Apple Music-spillelister kan deles, noe som opprinnelig var planlagt for 17.2, og AirPlay på hotellrom TV-er. Lanseringen av 17.3 ventes i januar, fordi Apple tidligere har uttalt at disse forbedringene lanseres nettopp den måneden.

iPhones er populære å stjele fordi Apples produkter holder seg godt i verdi på “bruktmarkedet,” men fordi tyvene vet det er få muligheter utover å titte over skulderen til et potensielt offer for å se PIN-koden, økes potensielt faren for fysisk konfrontasjon.

Slik låses Apple ned iPhone

“Stolen Device Protection” er en smart måte å stoppe mange av tyveriene på, fordi funksjonen krever at FaceID autentiserer brukeren for å gi brukeren tilgang til lagrede passord. Apple ID-passordet har dessuten en timer på en time (når tiden er løpt ut vil også kjente steder kreve komplett godkjenning) når den ekstra sikkerhetsfunksjonen er aktivert, men merk at akkurat denne sperren ikke aktiveres om mobilen gjenkjenner steder eieren oppholder seg ofte på, som hjemmet og på arbeidsplassen.

Når man ikke er på steder eieren ofte har besøkt, kreves FaceID for å:

  • Bruke passord
  • Passnøkler
  • Apple Card-søknad
  • Skru av tapt modus
  • Slette iPhone
  • Bruk av betalingsløsninger lagret på iPhone

Om mobilen ikke er på et historisk kjent sted, fungerer ikke PIN-koden.

Annonse