sony xperia 2024
Sonys premium og langt billigere Xperia-mobiler lanseres neste måned til rundt 15 000 og 5000 kroner.

Annonse


Sonys nye flaggskip

Sony har annonsert sitt nye flaggskip Xperia 1 VI som forventet og Xperia 10 VI, en langt billigere modell.

Xperia 1 VI og Xperia 10 VI lanseres i juni

Det går ikke knallbra for Sonys mobil-merkevare Xperia, som vi rapporterte kun for noen dager siden:

“To ting har skjedd i Japan: Googles Pixel-mobiler har tatt av i popularitet, og var per juli i fjor det største markedet for søke- og annonse-selskapets mobiler. Deretter startet Pixel å spise markedsandeler fra iPhone, og nå viser det seg at salget av Pixel-mobiler i Sony-landet økte med over 500 prosent i 2023. Dette måtte gå utover noen, og den noen er Sony, som merket seg at salget av egne mobiler falt med 40 prosent i fjor. Det er ventet at inneværende år vil bli ditto dårlig.”

Kan disse to mobilene snu trenden, eller i det minste styrke salget noe? Det er det for tidlig å mene noe om, men designet er i hvert fall uten tvil veldig Sony Xperia og prisene er ikke så alt for drøye.

Annonse


Xperia 1 VI blir tilgjengelig fra juni til en anbefalt pris på 14 990 kroner med Snapdragon 8 Gen 3 og 6,5″ FHD+ HDR OLED-skjerm og 120Hz.

Du finner komplette spesifikasjoner hos Sony.

Så hva er det vi har her? La oss ta en titt på Xperia 1 VI først, og gjett hva? Kamera er i fokus som alltid, men selvsagt gjør også “AI” et inntog:

“Sony introduserer Xperia 1 VI, en førsteklasses smarttelefon utstyrt med et teleobjektiv som muliggjør fotografering på lang avstand med suverene detaljer, med opptil x7.1 zoom, ved bruk av en bred og brukervennlig brennvidde fra 85-170 mm. Det avanserte objektivet gir ugraderte bilder ved hver brennvidde, og sørger for å lage fengslende portretter med utsøkte bokeh-effekter. 24 mm vidvinkelobjektivet er utstyrt med bildesensoren «Exmor T for mobile», og tilbyr utmerket ytelse ved lavt lys, høyhastighets autofokus (AF) ved bruk av AF-sporing med menneskelig positurestimering drevet av AI.”

Sony nytter også AI bildejusteringsteknologien «Powered by BRAVIA» som forbedrer bildekvaliteten. Også høyttalerne er oppgradert. Sony skryter dessuten av effektiv makro-ytelse: “Det optiske teleobjektivet tilbyr nå x7.1 zoom. Det har en brennvidde på 85-170 mm og telefoto makrofotografering med en maksimal forstørrelse på omtrent 2x og en minstefokusavstand på 4 cm, selv uten et dedikert makroobjektiv.”

Mellomklasse til 5000 kroner

Xperia 10 VI går rett i kamp mot Google Pixel 8a (som vi snart har test klar for.) Sony melder at mobilen har fokus på batterilevetid: “Den er utstyrt med et batteri med stor kapasitet som kan brukes i to dager, og har en lett kropp designet for både komfort og enkel betjening med én hånd. Den har en vannavvisende skjerm som bruker Corning Gorilla Glass Victus for langvarig bruk og holdbarhet,” meldes det i pressemeldingen.

Xperia 10 VI.

Sony trekker også spesielt frem “Video Creator”: “appen gjør det enkelt å lage korte videoer fra bildene og videoopptakene dine. Bare velg filene du ønsker og juster avspillingstiden for å generere en video på mindre enn ett minutt,” og selvsagt mer kamera-AI: “Xperia 10 VI forenkler opptaksopplevelsen ved å inkludere AI-drevet scenedeteksjonsteknologi, som autonomt velger optimale innstillinger for å ta det perfekte bildet.”

I stedet for “Powered by BRAVIA” har den «Triluminous Display for mobile», som inneholder teknologi utviklet for Sonys BRAVIA-TV-er, og gir deg en oppslukende kinoopplevelse i lommestørrelse.

Xperia 10 VI kommer i fargene svart, blå og hvit, og blir tilgjengelig fra midten juni til en anbefalt pris på 4990 kroner med Snapdragon 6 Gen 1, 6,1″ og FHD+ OLED-skjerm med 60Hz.

Du finner komplette spesifikasjoner hos Sony.

Annonse