iphone 15 pro
Det ryktes Apple dropper 128GB fra og med årets iPhone Pro-modeller.

Annonse


OPPDATERT: Beklager rykte-rapportering

Apple introduserte heller ikke med de nye M3 MacBook Pro-maskinene 16GB som laveste mulige, men det er håp om at de gjør en endring iPhone-kundene ønsker seg.

Først publisert 16. april

Oppdatert, 17. april, 12:52:

The Mac Observer har trukket saken om 256GB lagringsplass på iPhone 16 Pro-inngangsmodellen og unnskylder rapporteringen. LeaksApplePro er ifølge avisen ikke lenger en av deres samarbeidspartnere. Også samarbeidet med en nyhetsredaktør opphører etter hendelsen.

Annonse


“Vi erkjenner og vil gjerne gi vår offentlige unnskyldning for den redaksjonelle feilen som skjedde i går, 16. april, i MacObservers nyhetsrom. Synspunktene til en av våre medvirkende skribenter, kjent som leaksapplepro (https://twitter.com/LeaksApplePro), ble offentliggjort på nettstedet vårt uten riktig bekreftelse fra nyhetsredaktøren vår. Den aktuelle artikkelen (nå trukket tilbake) ble selvpublisert og hoppet over redaksjonens verifikasjoner. Dette førte til spredning i ulike nyhetskanaler av synspunktene til leaksapplepro og inntrykk av at vi delte disse synspunktene. Det gjorde vi ikke. Det var en redaksjonell forglemmelse. En som vi erkjenner og beklager.

iPhone 16 Pro 256GB til 14 990 kroner?

iPhone 15 Pro koster 14 990 kroner med 128GB lagringsplass, mens storebror Pro Max kun kan handles med 256GB som laveste lagringsplass for 17 990 kroner. Ifølge The Mac Observer sine “kilder tett til Apple” skal selskapet øke den billigste iPhone 16 Pro-modellen til 256GB lagringsplass. Mac-avisen melder samtidig at årets modeller får det samme kamera-systemet, altså får også 16 Pro 5 x optisk zoom.

Det er også slik at ProRes-video kun er støttet på modeller med 256GB eller mer lagringsplass. Ved å starte på 256GB for begge modeller, kan Apple garantere også de samme video-funksjonene for samtlige Pro-modeller. Det er ikke ventet at Apple kommer til å øke prisen da de i så fall hadde sprengt den viktige 999 dollar-grensen de selv innførte som de første i bransjen med iPhone X i 2017. Det vil kanskje ikke være det smarteste trekket når de sliter med salget.

Annonse