microsoft surface
Mannen med ansvaret for designet av Surface, Ralf Groene, har pensjonert seg midt oppe i en større om-organisering hos Microsoft.

Annonse


Han skapte Surface

Etter 17 år som design-sjef hos Microsoft har Ralf Groene valgt å pensjonere seg.

“Faren” til Surface er ferdig hos Microsoft

Groene hadde tittelen “Head of Design for Microsoft Devices and Windows” i mange år, og var derfor også ansvarlig for å designe den godt likte Surface-serien med bærbare/nettbrett hos Microsoft, produkter som på mange måter ble flaggskipene for Windows og fort ble noe som “konkurrentene” i økosystemet lånte fra.

Den første Surface-maskinen kom i oktober 2012, den gang med Windows RT, altså ARM. Grunnet problemer med et fattig programvare-bibliotek (kun Windows Store-apper var tillatt) og andre begrensninger, måtte Microsoft endre strategi. Det gjorde de med Surface 3 lansert i mai 2015.

Surface Pro 10 og Surface Laptop 6 skal avsløres 20. mai, dagen før Build 2024

Et ikonisk design

En ting var innmaten, den hadde ikke Groene kontroll over og det var ikke hans skyld for produktseriens trøblete start. Groene vil bli husket for sin tid i Microsoft for et design som var både funksjonelt og stilrent, men samtidig hadde en stil. Vi må huske at Microsoft før den tid ikke var kjent for verdensklasse maskinvare-design, kanskje foruten tastatur og mus.

Det er trist Goene slutter, og det er ukjent hvem som tar over. Han slutter midt i en større omstilling i Microsoft: Surface-sjef Panos Panay forlot selskapet høsten i fjor til fordel for Amazon, og det er kun uker siden Seattle-selskapet meldte at Pavan Davuluri blir sjef for Windows og Surface, altså smelter program- og maskinvare sammen.

Annonse