surface laptop 5
Surface Laptop og Pro skal stor-oppdateres i vår med OLED og ARM-brikker.

Annonse


Han skal skape den nye Windows-opplevelsen

Pavan Davuluri er den nye sjefen for Windows og Surface etter at Panos Panay forlot Microsoft i september i fjor.

Slår sammen programvare, OS og maskinvare igjen

Nå er det Davuluri som har fått den store oppgaven, som i det minste blir stor om Microsoft velger å satse offensivt på Surface-maskinvare. Det vet vi ikke sikkert enda, men i det minste er det OLED-utgaver ventet av Surface Laptop 6 og Surface Pro 10 i kombinasjon med nye Qualcomm Snapdragon X Elite som visstnok ikke vil få større problemer med Windows-spill. ARM-fokus krever jo økt fokus på maskin- og programvare på alle måter, så håpet er at ambisjonene er der.

Det merkelige er at Microsoft først delte opp Surface- og Windows-gruppene etter september 2023. Nå skal de to igjen forenes – noe annet høres merkelig ut. “Dette vil gjøre oss i stand til å ta en helhetlig tilnærming til å bygge brikker, systemer, opplevelser og enheter som spenner over Windows-klient og sky for denne AI-æraen,” hevder Rajesh Jha som er Microsoft sin sjef for “Experiences and devices,” og derfor sjefen til Davuluri.

AMD-sjef Lisa Su og Microsofts Windows og Surface-sjef, Pavan Davuluri sommeren i fjor.

Dette er Jha sitt memo til de ansatte:

“Jeg vil dele en oppdatering om Windows and Web Experiences (WWE)-teamet etter forrige ukes kunngjøring og opprettelsen av Microsofts AI-organisasjon. Mikhail Parakhin har bestemt seg for å utforske nye roller. Satya og jeg er takknemlige for Mikhails bidrag og lederskap og ønsker å takke ham for alt han har gjort for å hjelpe Microsoft med å lede i den nye AI-bølgen. Han vil rapportere til Kevin Scott mens han støtter WWE-overgangen.

Annonse


Som en del av denne endringen samler vi Windows Experiences og Windows + Devices-teamene som en kjernedel av Experiences + Devices (E+D)-avdelingen. Dette vil gjøre oss i stand til å ta en helhetlig tilnærming til å bygge brikker, systemer, opplevelser og enheter som spenner over Windows-klient og sky for denne AI-æraen. Pavan Davuluri vil lede dette teamet og fortsette å rapportere til meg. Shilpa Ranganathan og Jeff Johnson og teamene deres vil rapportere direkte til Pavan. Windows-teamet vil fortsette å jobbe tett med Microsoft AI-teamet om AI, brikker og opplevelser.

Web Experiences-teamet vil rapportere til Mustafa i den nye Microsoft AI-organisasjonen. Jordi Ribas vil lede søk, kart og plattformer med Andrey Proskurin, Fatima Kardar og Nick Lee som rapporterer til ham. Ali Akgun, Kya Sainsbury-Carter, Qi Zhang og Rajesh Sundaram sine roller forblir uendret. De vil bli med i Microsoft AI-lederteamet sammen med Jordi, Mike og Rukmini, som alle rapporterer til Mustafa. Vi er glade for at dette teamet skal hjelpe Microsoft AI med å oppnå sin dristige ambisjon om å bygge AI-produkter for forbruker i verdensklasse. Og jeg ser veldig frem til å samarbeide tett med Mustafa og teamet når vi bringer AI-produktene våre, inkludert Copilot, til bredden av våre E+D-produkter og tjenester.”

Annonse