apple store
Apple forsker på AirPods med kameraer og AI, skal oppgradere iOS-designet i år, men har samtidig ikke en tydelig strategi for smarthjemmet. Bilde: ITavisen

Annonse


Har avslørt flere hemmelige Apple-produkter

Mark Gurman har nok et Apple–scoop, inkludert en smarting som ikke kommer med det første (Samsung skal vise frem Galaxy Ring denne uken,) AirPods med kameraer og iOS 18.

“Apple Ring ikke under aktiv utvikling”

Gurman bekrefter det vi alle har visst en stund: selskapet ser på smartringer som interessant (de utvikler ikke aktivt et produkt, men det er folk internt som pusher ideen, ifølge samme journalist,) men at det per nå kun er en ide. Det samme er situasjonen med et par smart-briller. Meta og Ray-Ban samarbeider lanserte nettopp et par nye, men i skrivende stund mener Apple at teknologien ikke har kommet langt nok. Det vil ta mange år før et slikt produkt er klart, akkurat som Apple selv internt uttaler at Vision-serien er fire generasjoner unna å bli voksen.

“Brillene er i i en utforskende fase kjent som “teknologiundersøkelse” innenfor Apples maskinvareavdeling. Selskapet ser også på andre ideer, for eksempel å utstyre AirPods med kameraer,” avslører Gurman i et sjeldent innblikk i hva som rører seg internt.

Apropos AirPods er Apples tanke at et part smartbriller kan erstatte lydproppene i mange tilfeller, men med større batterier, sensorer og AI. Man vil ikke måtte bruke AirPods, men det vil gi bedre lyd – altså akkurat som med Vision Pro.

Annonse


AirPods med kameraer

Men la oss gå litt tilbake til AirPods med kameraer, for i alle dager vil være nytten med det? Dette er noe Apple aktivt ser på, og som har et kodenavn: B798 – utviklingen startet i fjor. Poenget er at kameraene, med relativt lav oppløsning, ser hva du gjør og på den måten kan bruke AI for å hjelpe deg med gjøremålene.

Så var det smart-hjemmet som Gurman mener Apple fremdeles ikke har klart å knekke. En HomePod med en mindre skjerm på topp, og en helt ny modell med en iPad mini-lignende skjerm, er visstnok et stykk en butikklansering (tidligst neste år,) skal vi tro Gurman, selv om det er referanser i Apples programvare

“Apple har også utforsket å lage iPad-lignende smartskjermer som kan festes magnetisk til en vegg,” avslører han. Mao.: Apple er “all over the place,” og ser ikke ut til å ha funnet ut hvordan de skal tilnærme seg et marked som Google og Amazon har større markedsandeler i.

iOS 18 får nytt utseende

Apropos iPad så kommenterer Gurman at han tror det første brette-produktet fra selskapet blir en iPad-lignende formfaktor – det er nettopp hva vi rapporterte forrige uke. En brette-iPad gir mening på mange måter: man vil kunne sette dem opp som en laptop med tastatur-berøring i nederste del. Dessuten er det ikke Apples viktigste produkt, så om de feiler er det langt mindre risikabelt enn en brette-iPhone som ikke funker.

Spekulasjoner har gått på at iOS i en fremtidig utgave får design-språket fra visionOS. Det skjer ikke, i det minste ikke som en totalforvandling. Jo, iOS 18 får et nytt design, og kanskje allerede i år. “Når det er sagt, er jeg sikker på at de vil låne elementer fra hodesettprogramvaren – det vil bare ikke være en kopi,” uttaler han og avslører at også macOS får en større-designendring i 2025 eller 2026 for i større grad matche iOS og iPadOS. Det vil derfor gi mening at macOS låner f.eks. “glassoverflate”-grensesnittet visionOS har introdusert.

Annonse