apple homepods
Apple skal trolig lansere en HomePod med større skjerm på topp som vil erstatte dagens 2. generasjon og i tillegg en modell med en skjerm på rundt 8 tommer med homeOS.

Annonse


Gjør deg klar for to nye Apple-produkter

Apple har ikke fått det helt til med HomePod.

Apple girer opp lanseringen av nye smart-høyttalere

Selskapet lanserte den første generasjonen på Apple-vis i 2018, men salget gikk trått og de utførte et merkelig og stjeldent stunt: de droppet 1. generasjon, og lanserte en slags ny versjon som så helt lik ut, men som hadde ett mindre diskant-element og et par andre justeringer i fjor. Men selskapet ønsker ikke å gi opp lyd-segmentet som passer godt inn med Apple TV og strømming av musikk fra selskapets resterende produkt-portefølje, og skal derfor følge opp med minst en HomePod til med større skjerm.

Et slikt produkt har det vært snakket om lenge, og en prototype har til og med lekket, men utover større skjerm er designet identisk. Håpet er at Apple kun tester skjermen på et kjent design, men at den nye modellen blir helt ny. Faktisk kan det hende vi får dobbelt opp.

Det kommer visstnok to nye HomePods, en med 8 tommer skjerm

Nå er det igjen nyheter om en HomePod med skjerm, denne gang i iOS 17.3 beta 3 som ble lansert i går kveld samtidig med visionOS 1.1 beta 2. Apple skal en god stund ha testet tvOS på en modifisert iPad mini, noe som ble avslørt av 9To5Mac i oktober i fjor. Selskapet har altså testet det nye produktet på mange måter, lenge, og når det dukker opp referanser i et OS er det nok ikke så lenge til lanseringen av “Z314” som produktnavnet er i koden.

Annonse


Enheten kjører A15, den samme som i iPad mini 6 fra 2021. Det som får oss til å tro at det (i tillegg til modellen over) er snakk om mer enn en litt større skjerm på topp, er at Apple tester produktet med SwiftUI-plattformen og et verktøy som feilsøker grensesnitt som krasjer i iOS – mao.: for en med større skjerm, visstnok på størrelse med iPad mini sine 8,3″ ifølge Ming-Chi Kuo sin rapportering.

De nye HomePodene, i det minste den med størst skjerm, skal trolig kjøre homeOS som vi omtalte 30. januar, men som ble lekket allerede i 2021:

“Deretter endret skiftet de til tvOS-plattformen for høyttalerne, for de hadde nå fått sitt delvis eget OS med HomePod Software. Nå går ryktene på at tvOS og HomePod Software slås sammen til homeOS. Dette vil trolig skje samtidig med lanseringen av en eller flere nye produkter som slår sammen lyd og bilde, men om det blir en HomePod med en større skjerm på topp, er det for tidlig å si noe om.”

Annonse