apple homepod
Apple utvikler et nytt operativsystem for Apple TV og trolig også HomePod.

Annonse


Apple utvikler nytt OS

Det er lenge siden vi har hørt om homeOS.

Om det kommer en HomePod med skjerm vet vi ikke…

Faktisk var det juni 2021: “For slike enheter vil det kanskje kreves et helt nytt OS, og det er hva Apple nå ser ut til å ha avslørt intet mindre enn to ganger i forbindelse med en Apple Music-stillingsannonse. “homeOS” blir nemlig nevnt to ganger før Apple så “feilen” og slettet innlegget.”

Den gang refererte vi til en HomePod med høyttaler det i mange år har blitt spådd selskapet skulle lansere. Det dukket til og med opp en HomePod med en mye større skjerm på topp i oktober i fjor i form av en prototype:

“Mark Gurman snakket om en slik HomePod for noen år siden, og er rimelig sikker på at Apple kom til å lansere den. Enn så lenge har det ikke skjedd, men HomePod-en med skjerm som nå er lekket skal være en avansert prototype – det er derfor fullt mulig at Apple har planer om å lansere den om ikke så lenge.” Faktisk uttalte Gurman i mars i fjor at “HomePod med skjerm” lanseres i år, men at det kan glippe til 2025.

…men homeOS er underveis

Det er altså snakk om tre år med hint om en slik HomePod, og selskapet har jobbet simultant med maskin- og programvare siden den gang, og sikkert før det. Nå har homeOS igjen dukket opp, denne gang i tvOS 17.4. Da Apple lanserte HomePod først i 2018 kjørte høyttaleren en modifisert utgave av iOS 11.

Deretter endret skiftet de til tvOS-plattformen for høyttalerne, for de hadde nå fått sitt delvis eget OS med HomePod Software. Nå går ryktene på at tvOS og HomePod Software slås sammen til homeOS. Dette vil trolig skje samtidig med lanseringen av en eller flere nye produkter som slår sammen lyd og bilde, men om det blir en HomePod med en større skjerm på topp, er det for tidlig å si noe om.

Annonse