homepod med høyttaler
En skikkelig skjerm, utover bare et berøringsområede på topp, vil gjøre det enkelt å overvåke sikkerhetskameraer, låse dører og styre temperaturen.

Annonse


“Apple har utsatt sitt nye produkt”

Mark Gurman sier at “HomePod med skjerm” nå er et 2024-produkt.

Apple har jobbet i flere år med produktet

Apple HomeKit støtter sikkerhetskameraer. Bilde: Apple

Allerede i mars 2021 skrev vi om den nye høyttaleren med skjerm som er ment å styre smart-hjem, med mer:

“MacRumors kan avsløre at FaceTime-rammeverket er oppdatert til å støtte Apple TV og HomePod. Også iMessage er på plass. At video-opptak også er bekreftet i koden, tyder på at Apple planlegger langt dypere smarthjem-integrasjon.

Men nå tegnes faktisk bildet av et nytt Apple som også ønsker å være med på leken, for Bloomberg melder i samme artikkel som HomePod mini-sensor avsløringen at selskapet jobber med smart-høyttalere som har skjermer og kameraer, akkurat som produkter fra Amazon Google. Beveger Apple seg inn i sikkerhetssegmentet med egne ringeklokke-kameraer, også? Enten det, eller så legger de til rette for en plattform der partnerne tettere kan integrere sine produkter i HomePod og iPhone.”

Annonse


Kuo og Gurman enige

Nå melder Gurman at han støtter det analytiker Ming-Chi Kuo meldte i mars i år, nemlig en lansering neste år:

“Bloombergs Apple-journalist har snakket om en HomePod med skjerm i et par år, og nå mener «analytiker-lekker» Ming-Chi Kuo, at en slik enhet kommer neste år.”

Apple promoterer smarthjemprodukter på egen nettside. Bilde: Apple

Per Gurmans ferske rapport at lanseringen altså er 2024, men det er også tidligste lanseringsår. Derfor er faren overhengende for at produktet kan glippe inn i 2025.

En av årsakene skal være at Apple ønsker å bruke så mye ressurser som mulig på VR/AR-hodesettet som visstnok skal vises på WWDC i juni. Apple prøver også å unngå å sparke medarbeidere grunnet en usikker økonomi – da gir det mening å ikke hyre medarbeidere for et produkt som ikke er det aller viktigste akkurat nå.

Noe som er av aller høyeste viktighet er å forbedre Siri, noe det nå avsløres at Apple jobber med.

Annonse