applehomepod
Apples plan er å lanserte smart-høyttalere med skjermer og kameraer, men lanseringen skal ikke være nært forestående.

Annonse


OPPDATERT: Apples strategi er avslørt – skal lansere HomePod med skjerm og kameraer

Kort tid etter det ble kjent at Apple vraker den originale HomePod-høyttaleren, avsløres både det ene og det andre.

Oppdatert, 21:38:

MacRumors kan avsløre at FaceTime-rammeverket er oppdatert til å støtte Apple TV og HomePod. Også iMessage er på plass. At video-opptak også er bekreftet i koden, tyder på at Apple planlegger langt dypere smarthjem-integrasjon.

Apple jobber med skjerm- og kamera-produkter for å styre hjemmet

Det var Bloomberg som ble tipset om at HomePod mini har en sensor for å måle temperatur og luftfuktighet – det er bare det at brikken ikke er aktivert for brukerne enda. Hva er Apples planer?

Annonse


Nå tegnes det et bilde av at selskapet ønsker å gjøre som Amazon og Google: selge billige dingser som kan måle og styre smart-hjemmet, for på den måten å mure deg inne i sin plattform.

Dette har fungert bra for Amazon med Ring og Alexa som stadig utvides med ny funksjonalitet. Nå har også Apple et hemmelig våpen for stua, men den komplette planen er ikke offentliggjort enda, i det minste ikke av Apple selv.

Selskapet jobber trolig med å stor-forbedre Siri også

Men nå tegnes faktisk bildet av et nytt Apple som også ønsker å være med på leken, for Bloomberg melder i samme artikkel som HomePod mini-sensor avsløringen at selskapet jobber med smart-høyttalere som har skjermer og kameraer, akkurat som produkter fra Amazon Google. Beveger Apple seg inn i sikkerhetssegmentet med egne ringeklokke-kameraer, også? Enten det, eller så legger de til rette for en plattform der partnerne tettere kan integrere sine produkter i HomePod og iPhone.

Apple startet altså med å selge en dyr høyttaler med god lyd, til å gi opp nevnte produkt og ser nå ut til å ønsker å satse på rimeligere høyttalere som kan styre hjemmet i stedet. Det er synd om selskapet gir opp “HiFi” helt, det håper vi ikke, men de har innsett at de må være mer tilstede i hjemmet, og det uten å koste skjorta.

Bloomberg melder samtidig at Apple jobbet med en oppdatering til HomePod 2018 før de stoppet produksjonen, så det er usikkert om den nye modellen lanseres. Lanseringen av de nye skjerm-høyttalerne, som også har kameraer, skal ikke være nært forestående.

Annonse