Annonse


Apple har utstyrt HomePod mini med hemmelige muligheter de ikke har aktivert enda

Bloomberg kan avsløre at HomePod mini ikke bare har nærhetssensor for å flytte musikk som spiller på en iPhone til høyttaleren når den er i nærheten.

Sensoren er knøttliten: 1,5 x 1,5 mm

Høyttaleren har mulighet til å registrere ikke bare temperatur, men også luftfuktighet, men hva skal man med det? Vi vet ikke hva Apple har sett for seg, men denne kan jo fungere som en hub mot luftfuktere, vifter, ovner – slike ting.

HomePod mini vil jo dermed kunne starte og stoppe vifter i forhold til temperatur.

HomePod mini har i tillegg til en nærhetssensor, U1 (HomePod manglet denne også), temperatur- og fuktighetsmåler.

Apple er ikke helt sikre på hva de vil gjøre enda

Ifølge Bloomberg har Apple snakket om hva de kan bruke høyttaleren, inkludert å vise brukeren temperatur og fuktighet i nett-tilkoblede termostater som jo kan styre smart-hjemmet. Den vil jo også kunne berge seg selv om den oppdager at den er ut i hard vær. Brikken, en Texas Instruments HDC2010, er dog plassert et stykke unna de andre brikkene noe som tyder på at den ikke er laget for å følge med på egen helse.

Som Bloombergs artikkel påpeker med riktighet mangler Apple fokus i forhold til smart-hjemmet: HomePod som de nettopp pensjonerte har ingen slike sensorer, og ble heller aldri solgt som en viktig brikke i smarthjemmet på samme måte som Amazon kan med Ring og Alexa som i flere år har fått nye funksjoner levert i form av programvareoppdateringer og på den måten gjør dem uvurderlige for brukeren.

Annonse


Annonse


Annonse