google
Google vil kvitte seg med flere medarbeidere i år, men det skal ikke være snakk like mange som januar i fjor da de kuttet 12 000 stillinger. Bilde: ITavisen

Annonse


Google er ikke ferdige

“Semafor avslører at “hundrevis” som jobbet med Google Assistant må forlate selskapet.” Det skrev vi tidligere i januar etter at det først ble kjent at det først ble kjent Google fjernet stillinger i Pixel, Nest og Fitbit-avdelingene.

Google vil fortsette kuttene i 2024

Og selskapet er ikke ferdige, for i et internnotat fra Google-sjef Sundar Pichai, kommer det frem at “noen team vil fortsette å ta spesifikke ressursallokeringsbeslutninger gjennom året der det er nødvendig, og noen roller kan bli påvirket.” Enklere fortalt: flere vil miste jobben i år.

Pichai la til at dette er nødvendig for å “fjerne lag for igjen å forenkle utførelse og hastighet i noen områder,” og at “vi har ambisiøse mål og vil investere i våre store prioriteringer i år.” Heldigvis skal det ikke være snakk om et like stort kutt som de utførte samme tid i fjor med 12 000 stillingskutt. Selskapet fortsetter å implementere AI i sine produkter, og annonserte i forbindelse med dette et samarbeid med Samsung og den nye Galaxy S24-serien.

Også Sonos har hatt det tøft, og varslet sommeren 2023 at de måtte kutte rundt syv prosent av sine medarbeidere, rundt 130, og i november 2022 sparket Mark Zuckerbergs Meta hele 11 000 personer – det er 13 prosent av alle medarbeiderne: “I en dramatisk vending må over 10 000 medarbeidere forlate Meta som har investert tungt i VR/AR uten å få stort igjen for det enda.”

ITavisen, 11. januar, 2024

Annonse