11000mågåframeta
I en dramatisk vending må over 10 000 medarbeidere forlate Meta som har investert tungt i VR/AR uten å få stort igjen for det enda.

Annonse


OPPDATERT: 11 000 får sparken

Mange selskap, inkludert de største, må si farvel til medarbeidere og/eller fryser nye ansettelser.

Oppdatert, 9. november, 15:14:

Av 87 000 medarbeidere har Meta valgt å kvitte seg med hele 11 000 av dem (13 prosent), det heter det fra offisielt hold.

Dette er et trist øyeblikk, det er ingen vei utenom. Til de som drar vil igjen takke dere for alt arbeidet dere har gjort. Vi ville ikke vært der vi er i dag uten ditt harde arbeid, og jeg er takknemlig for bidragene.

Mark Zuckerberg, sjef, Meta

Store investeringer i nedgangstider

Det hjelper heller ikke for selskap som Meta, som har en negativ eller flat trend, når det er tøffe økonomiske kår.

Annonse


En av årsakene er tunge VR/AR-investeringer, det store navnebyttet og det har heller ikke hjulpet av iPhone blokkerer kryss-sporing om brukeren ønsker det.

Selskapet endret navn for å gjenspeile sin egen visjon, men Apple mener at folk ikke ønsker å leve i en VR-verdens å mye som Meta håper på, og selv om Quest er markedslederen er det langt fra VR-hodesett til AR-briller og bred masse-appell som mobiler.

Ansatte mange under covid

Nå melder The Wall Street Journal at Meta allerede onsdag denne uken kan komme til å kunngjøre at tusenvis av medarbeidere av totalt over 87 000 på verdensbasis, må gå.

Selskapet har vokst i 18 år, men nå er det altså over og det er første gang de må vurdere å be så mange finne seg annet arbeid i et allerede anstrengt arbeidsmarked i teknologi-segmentet.

Metas utvikling siden sommeren 2012 da de ble børsnotert:

Dette er planen

Zuckerbergs strategi er å fokusere på et mindre antall prosjekter som anses som å ha høy vekst-mulighet.

“Dette betyr at noen team vil vokse, mens andre team forblir uendret eller blir mindre i løpet av neste år. Totalt forventer vi at på tampen av 2023 så er vi omtrent like store som i dag, eller litt mindre enn i dag,” sier Zuckerberg som i sommer skal ha uttalt at det “sannsynlig er en god del folk i selskapet som ikke bør være her.”

Meta Quest Pro kan handles i Norge og koster 18 990 kroner. Leveringen er per i dag estimert til et par dager.

Annonse