galaxy s24
Galaxy S24-serien kan forhåndsbestilles i kveld og leveres tirsdag 23. januar.

Annonse


OPPDATERT: Alt om Galaxy S24: norske priser og lansering

“Designet for å berike hverdagsopplevelser, fra mer åpen kommunikasjon til inspirendende kreativitet og kraften av flere muligheter, transformerer Galaxy AI den ikoniske S-serien for fremtiden.”

Først publisert 17. januar.

Oppdatert, 18. januar, 14:23:

Det er kun Ultra-modellen som bruker Snapdragon i Norge: både S24 og S24+ er utstyrt med Exynos 2400 i alle regioner utenfor USA. Vi beklager artikkelen var uklar i forhold til dette.

Annonse


Fra 17 990 kroner

Vi sa jo året skulle handle om AI, og Samsung setter startskuddet for premium-mobiler med den nye S24-serien der alt handler om AI i form av Galaxy AI, og som innledende del av pressemeldingen:

“Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ og Galaxy S24, lansert for å skape nye mobilopplevelser med Galaxy AI. Galaxy S-serien gjør sitt inntog i en ny æra som kan endre hvordan mulighetsrom smarttelefoner gir brukere fremover. AI forsterker nesten alle opplevelser med Galaxy S24- serien, fra å tilrettelegge for mer åpen kommunikasjon med intelligent tekst- og samtaleoversettelse, til maksimering av kreativ frihet med Galaxys Pro Visual Engine, for å sette en ny standard for søk som vil endre hvordan Samsung Galaxy brukere oppdager verden rundt dem.”

Bildene er mer levende og fengslende på den lyseste Samsung Galaxy-skjermen noensinne. Galaxy S24 når en topplysstyrke på 2600 nit og gir forbedret sikt utendørs med Vision Booster.

I tillegg til skjermlysstyrke som har blitt en greie å knive om (OnePlus 12 tar dette helt ut,) så tilbyr Samsung syv generasjoner med OS-oppgraderinger og syv år med sikkerhetsoppdateringer.

Du vil sikkert vite prisene og lanseringen – mobilene kan forhåndsbestilles i kveld og kommer i salg fra 23. januar:

  • Galaxy S24 Ultra – 17 990 kroner 256GB, 19 490 kroner 512GB, 22 490 kroner 1TB
  • Galaxy S24+ -14 490 kroner 256GB – 15 990 kroner 512GB
  • Galaxy S24 – 11 490 kroner 128GB – 12 290 kroner 256GB

Samsung frister dessuten med lagringstilbud:

“Fra 17. januar til 30. januar 2024 har forbrukere muligheten til å dra nytte av S24-seriens lanseringstilbud med ‘Double Your Storage’, hvor du kan oppgradere til å doble lagringen på din S24-telefon uten ekstra kostnad. Se mer på samsung.com eller hos en av våre utvalgte forhandlere.”

Galaxy AI introduserer meningsfull intelligens som skal forbedre alle aspekter av livet, spesielt det som kanskje er telefonens hovedfunksjon – kommunikasjon. Når du trenger å kommunisere på tvers av språkbarrierer, gjør Galaxy S24 det nå enklere. Enten du skal snakke med en medstudent eller kollega fra utlandet, eller om du skal bestille en reservasjon på ferie i et annet land, kan det gjøres med hjelp av Live Translate2. Uansett om det er toveis-kommunikasjon.

Design og AI

Samsung har utstyrt S24 Ultra med titanramme, dette er første gang og det “forbedrer enhetens holdbarhet.” Dessuten er Ultra “betydelig tynnere” og “gir bedre opplevelse på farten med mer komfortabelt grep.” Når det gjelder designet til Galaxy S24+ og Galaxy S24 så “tilfredsstiller formen et strømlinjeformet One-mass-design med en mer estetisk standard med sømløs tilkobling mellom enhetens bakdeksel og sideramme.”

Samsung har introdusert Tolk som i sanntid kan oversette samtaler “på en oppdelt skjerm slik at folk som står overfor hverandre kan lese teksttranskripsjon av hva den andre personen sa. Oversettelsen fungerer også uten tilkobling til mobildata eller Wi-Fi.”

Samsung ønsker også at du skal ta i bruk Chat Assist som visstnok “perfeksjonerer tonen i samtalen for å sikre at kommunikasjonen lyder slik den var ment: som en høflig melding til en kollega eller en kort og fengende setning for en bildetekst på sosiale medier.” AI har altså offisielt entret også ditt sosiale liv, så får vi se om det er fristende å bruke det.

AI som er innebygd i Samsungs tastatur kan også oversette meldinger, e-poster og mer i sanntid på 13 språk. I bilen vil Android Auto automatisk lage et sammendrag av innkommende meldinger og foreslå relevante tilbakemeldinger eller handlinger, som for eksempel å sende din beregnede ankomsttid, slik at du kan holde kontakten men samtidig beholde fokuset på veien.

Google

Google hadde i forkant av kveldens lansering et eget pressetreff der de avslørte Circle to Search med Google. Også Pixel 8 får den nye funksjonen der flere av dem er forbeholdt USA i skrivende stund:

“…for å gi Samsung Galaxy-brukere et nytt og fantastisk verktøy, henvendte Samsung Galaxy seg til den verdensomspennende lederen av søk, Google, og skapte nye former for oppdagelse med en enkel gest. Med et langt trykk på hjem-knappen kan du sirkle, markere, rable ned på eller trykke på hva som helst på Galaxy S24s skjerm å få opp og se nyttige søkeresultater av høy kvalitet.

Hvis du oppdager flotte landemerker i bakgrunnen av din venns bilder i sosiale medier, eller ser en overraskende fun fact i en video, kan du raskt lære mer – uten å måtte forlate appen du oppholder deg i. Og avhengig av hvor du er, for enkelte søk, kan du se en omfattende oversikt som gir nyttig informasjon og kontekst samlet fra hele nettet, og stille mer komplekse og nyanserte spørsmål. Det er så enkelt. Og det er episk.”

Det er også AI-drevne bilde- og kamera-funksjoner samt Super HDR:

“Super HDR gir bilder som skaper begeistring med naturtro forhåndsvisninger i forkant av at utløseren i det hele tatt trykkes på. Og selv om det å kapre gode bilder er en viktig funksjon på telefon, er det like viktig å kunne dele minnene med omverden. Nå kan man bruke tredjeparts sosiale apper for å få mest mulig ut av Samsung Galaxys AI-drevet kamerasystem.

Galaxy S- seriens høykvalitets kamerafunksjoner integreres nå direkte med mobilapper, som Instagram, i HDR for å forbedre deling. Når tiden er inne for å finne et bilde i Gallery eller på sosiale medier-appen din, vises bilder også i Super HDR for et mer naturtro spekter av lysstyrke, farger og kontrast ved å analysere fremhevede deler av bildene.”

Galaxy S24-serien kommer i:

  • Jord- mineralinspirerte fargetoner – alle de tre modellene kommer med flere farger som kun er tilgjengelig på nett
  • Galaxy S24 Ultra inkluderer fargene: Titanium Grey, Titanium Black, Titanium Violet og Titanium Yellow
  • Galaxy S24+ og Galaxy S24 inkluderer fargene: Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet og Amber Yellow

Slapp av, de har Snapdragon

Det var rykter om Exynos-brikkesett, av en eller annen grunn, men alle kan puste lettet ut: de nye mobilene er utstyrt med Snapdragon 8 Gen 3 – gjett hva? AI-prosessering fremheves:

Samsung Galaxy S24 Ultra er utstyrt med Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy16, som er optimalisert spesielt for Samsung Galaxy-brukere, og leverer en bemerkelsesverdig NPU-forbedring for utrolig effektiv AI-prosessering. I alle tre Galaxy S24-modellene er det også forbedret adaptive oppdateringsfrekvenser fra 1-120 Hz som forbedrer ytelseseffektiviteten.

Samsung Galaxy gaming er kraftigere takket være maskinvare- og programvareforbedringer. Galaxy S24 Ultra har et optimalt termisk kontrollsystem med 1,9 ganger større dampkammer, som forbedrer enhetens overflatetemperatur samtidig som den maksimerer vedvarende ytelse. Ray tracing muliggjør naturtro bilder med overlegen skygge- og refleksjonseffekt. Og gjennom samarbeid med bransjeledende spillpartnere kan brukere av Galaxy S24 nyte mer optimaliserte populære globale mobilspill.

Spesifikasjoner – Galaxy S24 Ultra

Spesifikasjoner – Galaxy S24 og S24+

Annonse