google ai
Google lanserer to nye AI-funksjoner til Galaxy S24 og Pixel 8-serien.

Annonse


Galaxy S24 og Pixel 8-serien får “AI Google”

Circle to Search er Google sin nye AI som lanseres 31. januar til Galaxy S24-serien og Pixel 8 og 8 Pro.

To nye søkefunksjoner, men kun en av dem lanseres i Norge

Det er to nye funksjoner som er på vei, men det er kun allerede nevnte CtS som lanseres i EU-området, mens multisøk lanseres i USA til Google kommer i havn med det regulatoriske for Europa:

  • Circle to Search er en ny måte å søke etter hva som helst på telefonen din uten å bytte app. Med en enkel bevegelse, kan du velge det du er nysgjerrig på på den måten som faller deg naturlig, som å sirkle, fremheve eller trykke.
  • AI-drevne oversikter for multisøk i Lens lar deg rette kameraet mot det du ser (eller laste opp et bilde eller skjermbilde), stille et spørsmål om det og få rask innsikt drevet av generativ AI.

Googles CtS-eksempel:

“Kanskje du trenger hjelp til å identifisere noen få ting en skaper hadde på seg i «Outfit of the Day»-video, men de merket ikke klærne. Bare trykk lenge på hjem-knappen eller navigasjonslinje på Android-telefonen din for å aktivere Circle to Search.Derfra kan du velge hvilket som helst element som du ser med din foretrukne gest – som å sirkle rundt solbrillene for raskt å finne lignende, kjøpbare alternativer fra forhandlere over hele nettet. Du kan rable posen og trykke på støvler for å se dem opp også – alt uten å forlate der du er. Når du er ferdig, rett og slett sveip bort og du er tilbake der du startet.”

Google om multisøk:

“Når du retter kameraet (eller laster opp et bilde eller skjermbilde) og spør et spørsmål ved hjelp av Google-appen, vil den nye flersøkeopplevelsen vise resultater med AI-drevet innsikt som går utover bare visuelle treff. Dette gir deg muligheten til å spørre mer komplekse eller nyanserte spørsmål om det du ser, og raskt finne og forstå nøkkelen informasjon.”

Annonse


Multisearch

Gemini på S24: Nano og Pro

Google har også annonsert at de i samarbeid med Samsung har integrert deres nye Gemini AI i S24-serien som også inkluderer Gemini Nano:

“Med et nytt partnerskap mellom Google Cloud og Samsung vil Galaxy S24-brukere kunne få tilgang til vår beste AI-modell, Gemini, gjennom apper og tjenester bygget av Samsung. Med Gemini Pro, vår beste modell for å skalere på tvers av et bredt spekter av oppgaver, kan du samhandle med kjente Samsung-apper på mer nyttige måter enn noen gang før.

Med nye Galaxy S24-serien kan du bruke Samsungs Notes, Voice Recorder og Keyboard-apper med Gemini Pro for å levere bedre oppsummeringsfunksjoner. Du kan for eksempel ta opp en forelesning ved å bruke Voice Recorder og raskt få en oppsummering av de viktigste delene av leksjonen. Og med Imagen 2, Googles avansert tekst-til-bilde-spredningsteknologi, vil du få tilgang til nyttig bilderedigering funksjoner ved å bruke Generative Edit i Galaxy S24 Gallery-appen.”

Google integrerer også AI i Android Auto og kopierer Galaxy-bakgrunnen og ikonene over til bil-grensesnittet:

“Ved å bruke kraften til AI, vil Android Auto automatisk oppsummere lange tekster eller travle gruppechatter mens du kjører, slik at du kan holde kontakten mens du holder deg fokusert på veien. Android Auto vil foreslå også relevante svar og handlinger du kan gjøre uten å berøre telefonen.

Så hvis du må komme til det lunsjstedet som vennen din delte, du kan ganske enkelt trykke én gang for å navigere til posisjonen som er delt, send din beregnede ankomsttid eller ring vennen din. I tillegg vil Android Auto snart gjenspeile designelementene, som bakgrunnen og ikonene dine Samsung Galaxy-telefon, slik at du kan få en enda mer sømløs overgang og konsekvent opplevelse fra telefonen til bilen.”

Annonse