amazon prime video
Amazon Prime Video mister medarbeidere i et større kutt for hele 27 000 stillinger.

Annonse


27 000 må gå

Amazon så vel som Google sparker mange medarbeidere, og følger en trend som har pågått siden 2022.

Oppdatert, 14:54:

Semafor avslører at “hundrevis” som jobbet med Google Assistant må forlate selskapet.

Google sparker kanskje tusenvis

Amazon sparker hundrevis fra Prime Video og MGM Studios-avdelingene. Mike Hopkins, sjef for de to avdelingene, uttaler at kuttene er nødvendige for å “prioritere investeringene våre for langsiktig suksess for virksomheten vår.” Kuttene er en del av en voldsom nedskjæring som startet i 2022 og som fortsatte inn i fjoråret og det inneværende året – mer enn 27 000 medarbeidere totalt har, og vil måtte finne seg annet arbeid, på tvers av alle virksomheter bedriften er involvert i. Også spillstrømme-tjenesten Twich, som eies av Amazon, kuttet nettopp 500 stillinger.

Annonse


Også Google har måttet slanke arbeidsstokken sin, om enn dog ikke dramatisk. Selskapet har nettopp kunngjort at flere hundre tidligere medarbeidere som jobbet med Pixel, Nest og Fitbit, har mistet jobben. Totalt skal det være snakk om rundt 1000 personer. The Verge stiller seg også spørrende til om dette er alle kuttene selskapet skal ta, eller om det vil komme flere. Googles ikke-svar på spørsmålet tyder muligens på at flere kutt-runder er underveis.

Også Sonos har hatt det tøft, og varslet sommeren 2023 at de måtte kutte rundt syv prosent av sine medarbeidere, rundt 130, og i november 2022 sparket Mark Zuckerbergs Meta hele 11 000 personer – det er 13 prosent av alle medarbeiderne: “I en dramatisk vending må over 10 000 medarbeidere forlate Meta som har investert tungt i VR/AR uten å få stort igjen for det enda.”

Annonse