windows 11 bærbar
WiFi-en har sluttet å fungere på nett med litt andre oppsett enn de fleste har hjemme, men det er ingen garanti for at også forbrukere ikke er rammet da Microsoft ikke har kommentert saken.

Annonse


OPPDATERT: Microsoft bekrefter WiFi-feil

University of New Haven i Connecticut peker på oppdatering KB5033375 (fra 12. desember) til Windows 10 og Windows 11 som den store WiFi-synderen på tampen av året.

Oppdatert, 21:52:

Microsoft bekrefter at det er oppdatering KB5032288 som er synderen, og at de første rapportene er korrekte: dette rammer i de aller fleste tilfeller ikke hjemme-nettverk for forbrukere:

“Microsoft har mottatt rapporter om et problem der enkelte Wi-Fi-adaptere kanskje ikke kobles til noen nettverk etter installasjon av KB5032288. Som rapportert er det mest sannsynlig at du blir berørt av dette problemet hvis du prøver å koble til et bedrifts-, utdannings- eller offentlig Wi-Fi-nettverk ved hjelp av 802.1x-autentisering. Problemet vil sannsynligvis ikke oppstå på hjemmenettverk.”

Annonse


Selskapet undersøker feilen og anbefaler berørte institusjoner til å slette oppdateringen.

WiFi-en fungerer ikke

Problemet? Maskinene kan ikke koble seg til WiFi. “En nylig Windows-oppdatering utgitt 12/12/2023 har ført til at brukere ikke kan koble seg til de trådløse nettverkene. Oppdateringen er kjent som KB5033375. Klikk her for å lære hvordan du avinstallerer denne oppdateringen for å kunne koble til ChargerWiFi på din Windows-datamaskin,” heter det i notatet til studentene.

Det er nok i hovedsak universiteter med litt andre påloggings-plattformer enn forbrukere som er rammet, men det er ikke kun dette universitet i Connecticut som er rammet. The University of Brunel London melder det samme: slett oppdateringen slik at du får koblet deg på nettet vårt. En løsning skal også være å deaktivere 802.11r, en protokoll som i utgangspunktet skal sørge for sømløs overgang mellom nettverks-punkt.

Vi har foreløpig ikke oppdaget problemer, men er du rammet av feilen? I så fall, rettet du det med å slette oppdateringen? Hør fra deg i kommentarfeltet.

Skulle du oppleve problemer, på skolen eller hjemme, kan løsningen være å avinstallere oppdateringen.

Annonse