Annonse


OPPDATERT: Inspirert av romskip

Sjekk hva italienske Lamborghini skal vise frem en el-superbil på “Monterey Car Week” førstkommende fredag 18. august.

Først publisert 16. august.

Oppdatert, 18. august, 21:04:

Lanzador er navnet på Lamborghini sin nye el-bil som er en del av selskapets nye bil-segment: “Ultra GT:”Konseptbilen Lanzador introduserer en GT med høy bakkeklaring med 2+2 seter, klare, puristiske og tekniske former for et helt nytt “Super Sports Car”-konsept med uovertruffen ytelse.”

Annonse


Selskapet melder at bilen er flere år unna lansering og at det ikke vil skje før i 2028. “Konseptet markerer et betydelig skritt mot avkarboniseringen og elektrifiseringen som ble annonsert i 2021,” melder produsenten videre.

Bilen har to motorer, en for hver aksle, og med 4×4. Produsenten sier at de har gjort alt de kan for å optimalisere bilen til å være effektiv uansett kjøreforhold, veidekke og kjørestil: “systemet leverer en topp-effekt som overstiger én megawatt,” legger de til.

Den store avsløringen skjer fredag

Nøyaktig klokkeslett kjenner vi ikke enda, men vi kommer selvsagt til å følge opp. Den eksklusive produsenten har de siste par årene på å legge frem en plan som strekker seg over et tiår: på tampen av neste år kommer det bensin/el-modeller av alle modellene som nå tilbys kun som bensin-modeller – innen tiårets slutt lanseres det en hel-elektrisk, altså innen 2030.

Mao. kommer det plug-in-modeller av Aventador, Huracán, Sián og Urus innen tre år. Trolig vil konseptet som avsløres på fredag gi oss innblikk i den fjerde modellen, den hel-elektriske.

Vi følger avsløringene.

Annonse