windows 11 stage tool
Microsofts interne verktøy for å aktivere skjulte funksjoner er på avveie, og det er moro for Windows-fansen.

Annonse


Microsoft lekket internt Windows 11-verktøy som åpner nye funksjoner

Microsoft lenket ved en feiltagelse til “StagingTool” i forbindelse med “bug bash”-eventet de holder Windows-fansen.

Artikkelen inneholder annonselenke.

Åpner for mer test-moro

Det var ikke meningen at lenken til det interne verktøyet skulle lekke, og Microsoft fjernet senere programmet, men det er selvsagt for sent og deles blant Windows-fans. Programmet fungerer på mange måter som “ViveTool” og “Mach2” som vi tidligere har omtalt i forbindelse med opplåsing av skjulte Windows-funksjoner.

Dette er også en måte å aktivere funksjoner, definert som ID-er (du finner mange av dem på GitHub), når Microsoft velger å rulle ut nye funksjoner gradvis – med slike verktøy slipper man vente.

Annonse


Hadde du ikke elsket dette?

Automatisk pålogging på vei

I tillegg til å lenke til filen, forklarer Microsoft hvordan man aktiverer “Moment”-funksjonen “Autologin after Restart” som logger på maskinen uten passord (kanskje med passnøkler?) med staging tool:

“Staging Tool.exe /enable 44552141.” Videre forklarer man hvordan man aktiverer Momemt-funksjonen for september 2023 med kommandoen “Staging Tool.exe /enable 42105254.” Det er også noe på plass Microsoft omtaler som CTA, “China Compliance Ask”, som kan aktiveres i regedit for funksjoner som den nevnt.

Spørsmålet nå er om programmet kan deaktiveres hos Microsoft på en enkel måte, eller om de må endre hvordan de tester ting med verktøyet. Trolig vil det ikke trenges stort annet enn å (dessverre) oppgradere programmet, og sørge for at den nye versjonen ikke lekker.

Annonse