xbox-sjef phil spencer
Xbox-sjef Phil Spencer, her med en Hexen t-skjorte (FPS fra 1995) tror Microsoft til slutt vil få lov til å handle Activision/Blizzard.

Annonse


Selvsikker

Den største hindringen i EU-området er løst: EU har godkjent Microsofts handel av Activision/Blizzard.

Storbritannia og USA gjenstår

Det store problemet som gjenstår er på hjemmebane denne gang: “Federal Trade Commission” har saksøkt for å stoppe oppkjøpet som de mener vil gjøre Microsoft for mektige. EU sa ja i mai:

“EU-kommisjonen har godkjent, under EUs fusjonsforordning, det foreslåtte oppkjøpet av Activision Blizzard («Activision») av Microsoft. Godkjenningen er betinget en full overholdelse av forpliktelsene tilbudt av Microsoft. Forpliktelsene tar fullt ut konkurranseproblemene identifisert av Kommisjonen og representerer en betydelig forbedring for skyspill sammenlignet med dagens situasjon.”

Det EU henviser til er at Microsoft skrev under på avtaler med Nvidia og Nintendo om spill-strømming. Det store kravet fra EU er at Microsoft lar enhver spiller i EU-området spille alle nåværende og kommende Activision/Blizzard PC-spill på hvilken som helst strømme-plattform gratis.

Annonse


Utover FTC i USA har Microsoft en utfordring med “UK Competition and Markets Authority” som har sagt nei etter at Microsofts planer ble kjent i januar 2022.

Spencer tror Microsoft vil klare det

Men Xbox-sjef Phil Spencer er fremdeles sikker på at selskapet klarer å presse igjennom stor-oppkjøpet verdsatt til 69 milliarder dollar. Etter Xbox-showet i går uttalte Spencer selvsikkerhet om at handelen til slutt vil gå igjennom og hinter potensielt til samme taktikk de gjorde med EU:

Vi jobber med å finne løsninger for politikernes spørsmål. Vi prøver å finne løsninger. Det gjorde vi med EU-kommisjonen. Jeg er sikker på at vi vil finne løsninger på de andre områdene også. Det tar tid, det tar fokus, men jeg er selvsikker.

Phil Spencer, Xbox-sjef

Gårsdagens Xbox-event var i stor grad tilegnet Starfield som lanseres 6. september og som vi nå kjenner PC-kravene for.

Annonse