microsoft, sony og eu i hemmelig toppmøte
Microsoft og Nintendo er enige om Call of Duty de neste ti årene. Nå gjenstår Sony Playstation. Klarer Microsoft overbevise EU?

Annonse


OPPDATERT: Xbox og Nvidia med strømme-avtale

Toppsjefer fra blant annet Microsoft og Sony møter i dag hos EU bak lukkede fører for å finne en vei videre.

Oppdatert, 22. februar, 08:12:

Microsoft Xbox og Nvidia er enige om et ti år langt partnerskap for å strømme Xbox PC-spill til Nvidias GeForce Now-strømme-tjeneste “som har mer enn 25 millioner medlemmer i over 100 land,” per Nvidias pressemelding.

Fra før av er Microsoft enige med Nintendo om Call of Duty i ti år, en tittel som dras frem i pressemeldingen:

Annonse


“Dette vil også gjøre det mulig for Activision Blizzard PC-titler, som Call of Duty, å strømmes på GeForce Now etter at Microsofts oppkjøp av Activision fullføres.”

Opprinnelig publisert 21. februar 15:33:

Microsoft enige med Nintendo om Call of Duty

Dette skjer samtidig som Microsoft har inngått et 10 år langt Call of Duty-partnerskap med Nintendo. Det betyr at konsoller som Switch får tilgang til det samme Call of Duty-innholdet som Xbox. Dette er en viktig signaleffekt for Microsoft som på denne måten sier de er åpen for business, også med konkurrenter.

Xbox-sjef Phil Spencer og Playstation-sjef Jim Ryan vil være med på møtet som anses som særdeles viktig om Microsoft skal kunne klare å få igjennom giga-avtalen, og viktig for Sony som ikke har en konkurrent til Call of Duty klar – i det minste ikke som offentligheten kjenner til.

Også Activision-sjef Bobby Kotick er med i møtet. Det samme gjelder representanter fra Google, Nvidia, Valve og EA

Kan bli en avgjørende høring

Reuters mener at høringen er viktig for Microsoft da det vil “høringen vil “tillate Xbox-produsenten å måle stemningen blant senior EU- og nasjonale konkurransefunksjonærer.”

Microsoft offentliggjøring at de ønsket handle Activision/Blizzard for 600 milliarder kroner ble kjent i januar 2022. Siden den gang har det vært mye frem og tilbake:

“Handelen vil være i boks i finansåret 2023, altså sommeren neste år, dersom myndighetene gir grønt lys. Dette vil være selskapets største handel med god margin: Microsoft betalte 229 milliarder kroner for LinkedIn eller da Microsoft slapp nok en bombe september i 2020 da de annonserte oppkjøpet av ZeniMax for 66 milliarder kroner,” skrev vi den gang.

Annonse