dysonairwraptest
Dyson Airwrap er skånsom for håret og gir mange muligheter for volum og krøller. Alle bilder: Lara Dean/ITavisen

Annonse


TEST: Er du i en julegave-krise? Les dette – Dyson Airwrap multi-styler

Norske vintre er hardt for håret.

Introduksjon

Håret mitt blir fett og trevlet på toppen, mens tuppene blir tørre og sprø på grunn av den kalde og tørre luften og årevis med farging. Jeg har brukt mye penger på dyre sjampoer, balsam og “serum” for å hjelpe håret så skånsomt som mulig.

Enhvert forskøk på kjærlighet jeg måtte gi til håret mitt med en hårføner og tang etterpå, er ikke så smart.

Problemet med flatt jern er jo som kjent at endene på håret ødelegges. Håret ser derfor bra en dag, men så kommer lua, snøen, regnet og den kalde luften og ødelegger dagen. Igjen og igjen. Det er en uendelig syklus.

Annonse


Det er her Dyson kommer inn med Airwrap der poenget er varm luft som spinnes fort (med “Coanda-effekten”) som strømmer ut til de ulike modulene.

Luft-systemet er mer skånsomt for håret, men gjør det fremdeles jobben, og hva med prisen – er Airwrap verdt det?

Spesifikasjoner (pris: 5790 kroner)

  • Luft-motor tørker og styler samtidig
  • Dyson Digital v9-motor
  • Moduler
  • Oppbevaringsveske
  • Luftfilter og rense-tilbehør
Dyson: “Skap krøller som beveger seg både med og mot klokken med en barrel. Forbedret Coanda-luftstrom trekker til seg og snurrer håret i begge retninger for voluminøse krøller og bølger.”

Dyson lover at man med Airwrap kan lage krøller, forme, jevne ut og tørke:

Design

Airwrap ser ut som et Dyson-produkt. Du ser det selv om du har sett støvsugerne deres, eller kanskje en av luftrenserne.

Hoveddelen som sender luften ut i modul-delene er større enn hva jeg er vant til med flat-jern, men det er samtidig godt å ha noe å holde i – det gir en fin balanse ved bruk. Det er viktig den ikke er tung.

Det er tre store knapper i front, og en på baksiden for enkelt å fjerne “barrelen” som Dyson omtaler noen av modulene.

Det er lett å fjerne en modul, og lett å feste på nye. Designet er praktisk og kjapt i så måte, og føles velkonstruert i hånda. For prisen må man også forvente at man får kvalitetsfølelse ved bruk. Så oppleves det også.

Som med Dysons produkter er ting lette å skjønne: en stor på-knapp sitter alene, til venstre justerer man luftstyrke og den siste styrer varmen.

Her er det ingen app, og det er umulig å rote seg bort i innstillinger. Det er noe vi setter pris på i en hektisk digital-hverdag.

Det er også et LED-lys ovenfor grillene nederst på enheten som varsler når filteret må renses. Det følger med en liten ring for å gjøre jobben.

Funksjoner og tilbehør

Dyson anbefaler at man starter med nyvasket får før man starter, men håret bør ikke være vått i alle sammenheng – per Dyson:

“Alle børstene våre kan brukes på vått hår, men barrelsene fungerer best på fuktig hår. Bruk Coanda Smoothing-hårføneren i Drying mode for å delvis tørke håret før du styler med barrelene.”

Det største “problemet” med Airwrap er at den har en læringskurve. Denne er nemlig ikke som andre hårprodukter du har testet. Mitt tips, for jeg lærte masse av dem, er å sjekke ut Dysons korte og informative læringsvideoer for kjapt å komme igang, så får man heller leve med at det tar et par ganger å få komplett kontroll.

Dyson Airwrap multi-styleren utnytter et aerodynamisk fenomen som kalles Coanda-effekten, som drives av Dysons digitale V9-motor. Den benytter luften for å tiltrekke og surrer håret rundt barrelen, eller overflaten på børsten.

Dyson

Vi må snakke om hva maskinen faktisk kan gjøre for deg.

For prisen nevnt i artikkelen, følger det med eske til det hele, og disse modulene:

Fra venstre: de to første børstene grer og gir volum til håret mens det sendes varm luft ut av dem. Verktøy nummer tre er for å jevne ut håret. Nede til høyre er nok en børste som gir litt volum med krøller. De to “barrels” har to størrelser: en gir korte bølger, den andre gir løsere bølger. Til slutt, oppe til venstre: renderingen til filteret.

Fra venstre: de to første børstene grer og gir volum til håret mens det sendes varm luft ut av dem. Verktøy nummer tre er for å jevne ut håret. Nede til høyre er nok en børste som gir litt volum med krøller. De to “barrels” har to størrelser: en gir korte bølger, den andre gir løsere bølger. Til slutt, oppe til venstre: rensering til filteret.

De lange barrelsene er spesialdesignet for hår som er lengre enn brystlengde.  Til hår som er kortere enn bryst-lengde, anbefaler vi å bruke de kortere 30 mm Airwrap barrelsene og 40 mm Airwrap™ barrels. Både de lange og de korte barrelsene kan brukes på langt hår, men du får det beste resultatet dersom du bruker den barrelen som er anbefalt for din hårlengde.

Dyson

Konklusjon

Det kule med Airwrap er alle mulighetene man så enkelt kan koble på og av. At prisen er ganske høyt der oppe overrasker ikke; det er tross alt Dyson, men en moderne mobil koster gjerne 10 000 kroner.

Sjansen for at en Airwrap blir bedre tatt i mot enn nok en ny iPhone-modell under juletreet skal man ikke se bort ifra er korrekt – jeg vet jeg hadde blitt glad for å få en.

Airwrap gjør hva Dyson sier den skal gjøre. Jeg har fint og rett hår, og Dyson vil legge til både kropp og krøller avhengig av modulen som brukes.

Jeg liker hvor skånsom den er mot håret, og at det tar kortere tid å tørke håret: man gjør jo begge delene samtidig. Airwrap gir også volumet jeg liker i håret mitt, og varer i to til tre dager så lenge håret forblir tørt.

Jeg har venner med veldig krøllete hår som vil dra enda større nytte av produktet da man jo har en modul for dette også.

Det er en læringskurve her, som nevnt, men se videoene og man kommer kjapt i gang.

TEST: Er du i en julegave-krise? Les dette – Dyson Airwrap multi-styler
Vi konkluderer
Dyson Airwrap er mer skånsom mot håret enn krølletang, men får ikke til like store krøller. Det er også en læringskurve og prisen må man tenke på, men man gis samtidig mange muligheter til gode resultater hjemme.
Leservurdering40 Vurderinger
2.9
+
Mer skånsom mot håret enn det tradisjonelle alterantivet
Det nærmeste man kommer profesjonelle resultater hjemme
Modul-basert
Kvalitetskonstruert
Oppbevaringsboks
-
Læringskurve
Man får bedre krøller som varer lengre med krølltang
8.7

Annonse