applekossforlik
Koss fra Milwaukee, Wisconsin, er aller mest kjente for Porta Pro. Nå har de kommet til enighet med Apple før den planlagte rettssaken. Detaljene rundt forliket er ikke kjent.

Annonse


Selskapet bak disse ønsket penger for AirPods og Beats-salget til Apple

Apple og Koss har inngått forlik rett før den planlagte rettsaken.

Mange har eid et par “Porta Pro”

Lydprodusent Koss (som er mest kjent for de billige hodetelefonene “Porta Pro”) saksøkte Apple i 2020 for visstnok å ha brukt deres patenter relatert til trådløse hodetelefoner, teknologi Koss sier de utviklet tidlig på 2000-tallet. Koss har også saksøkt Bose og Skullcandy, men disse sakene er ikke avgjort og skal behandles i andre domstoler.

Koss mener at deres måte å produsere hodesett på nå er” standardisert, med hele økosystemer som har blitt bygget rundt teknikkene Koss fant opp for over et tiår siden.”

Kom til enighet bak lukkede dører

Koss ønsket royalties for både AirPods- og Beats-salget til Apple, og sistnevnte kan derfor ha sett på det som for risikabelt å møte produsenten i retten – derav et forlik og ingen rettssak.

Apple på sin side mener at de ikke har stjålet teknologi og at patentene uansett var ugyldige. Faktisk saksøkte de Koss i San Franscisco kort tid etter Koss’ sitt søksmål. Nå er uansett feiden over for godt da det ikke er mulig å føre samme klage igjen i det amerikanske rettssystemet.

Annonse


Annonse


Annonse