XgimiHorizoProtest
Xgimi Horizon Pro og et lerret til 1000 kroner er alt man praktisk talt trenger for å komme i gang. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Xgimi Horizon Pro hever nerde-drømmen til en ny liga

Xgimi Horizon Pro er ingen billig projektor med en prislapp på rett under 19 000 kroner, men du verden så praktisk den er.

Xgimi Horizon Pro gjør alt

Projektoren har 4K, HDR og innebygget Android slik at man ikke nødvendigvis må koble til eksterne enheter, selv om det er å anbefale. Mer om dette senere.

La oss først se hva du får rent teoretisk for nesten 20 000 kroner:

 • DLP
 • 0.47″ DMD bildebrikke
 • 3840 x 2160 (4K) – maks: 4096 x 2160 @ 60Hz
 • 2200 ANSI Lumens
 • LED-lampe
 • 25 000 lampevarighet
 • X-VUE 2.0 Image Engine
 • MEMC
 • HDR 10 x HLG
 • AI Brightness Adjustment
 • Bildestørrelse fra 30’’ til 300’’ – 1.2:1
 • 100 prosent “Off-axis”
 • Kan kobles opp: front, bak, takmontering eller skrvebord
 • 2GB RAM – 32GB lagringsplass
 • Android TV 10
 • Chromecast
 • Google Assistant
 • Autofokus
 • HDMI 2.0 x 2
 • USB 2.0 x 2
 • LAN x 1
 • Loop Through (Audio)
 • Hodetelefon x 1
 • Optisk x 1
 • Dual-band 2.4/5GHz, 802.11a/b/g/n
 • Bluetooth 5.0
 • 2,9 kg

Projektorer har kommet langt

Produktet har en lang spesifikasjons-liste, men det du vil være mest imponert over er hvor kjapp den starter, kun et par sekunder om den har vært startet tidligere, og hvor utrolig effektiv autofokus-systemet er. Det er mange år siden jeg eide en prosjektor, men den gang måtte jeg manuelt styre fokus. Horizon Pro gjør dette for deg på et par sekunder, og uansett hvordan projektoren er vinklet så finner den det perfekte fokus-området på et par sekunder hver gang. Også keystone fikser den, altså slik at bildet ikke blir skjevt.

Denne har også innebygget med et par høyttalere fra Harman Kardon. Jeg hadde jo ikke store forventinger til god lyd, men den er overraskende god og mer enn god nok om man ønsker å sette den opp kjapt for barna – lyden er mye bedre enn høyttalerne bygget inn i de fleste TV-er.

Annonse


Produktet er overraskende kompakt, og jeg hadde ingen problemer med å frakte den rundt, og fordi den auto-fokuserer så eksemplarisk er jeg aldri skeptisk til å flytte på den.

Jeg koblet den uansett til en hjemme-kino forsterker og et par stereo Klipsch-høyttalere. I tillegg koblet jeg til en Playstation 5, og det er det flere grunner til. Ikke bare er bildekvaliteten og FPS-en langt bedre ved å bruke en skikkelig konsoll, også til film, men Netflix fungerer.

Ja, det er nemlig slik at Netflix nekter å spille av innhold på denne om man prøver direkte fra Android TV. Merkelig. Det må være en lisens-greie, for Amazon Video og HBO er på plass. Det er plagsomt, men altså mulig å lure seg rundt.

Ikke forvent OLED-kvalitet

Jeg har to OLED TV-er, og det er bare å få det unna med en gang: denne projektoren, og de aller fleste andre som ikke koster mye mer, vil ikke kunne måle seg med bildekvaliteten til en god OLED TV, men denne kommer nærme – la meg forsøke å estimere at kvaliteten er rundt 25 prosent dårligere på denne enn en god 65″ OLED til rundt 15 000 kroner.

Fordelen er jo uansett at man kan blåse opp bildet til 300″ og man kan flytte den rundt som man ønsker – det er litt mer tungvint med en TV.

Testbilder

Til spill

I tillegg til film og TV selges den som en gaming-projektor, noe jeg var veldig interessert i å teste. Det er jo litt av en nerdedrøm å kunne spille Uncharted 4 i nyoppusset-versjon, Gran Turismo 7 og Horizon: Forbidden West på et stort lerret med HDR og 4K.

Det hele ser glimrende ut, men ikke glem å aktivere spill-modus for å unngå gamepad-etterslep. Ekstra innlevelse får man jo om man har et 5.1 eller 7.1-oppsett, men et par gode stereo-høyttalere hever også underholdningsfaktoren mye.

Selv om denne ikke støtter HDMI 2.1, opplevde jeg ingen form for etterslep eller andre utfordringer når jeg spilte – flere løp i Gran Turismo 7 bekrefter at etterslep ikke er noe problem, jeg vant uten problemer like enkelt som på OLED TV-en med spill-modus.

Med en vekt på 2,9 kg er den lett å ta med seg.
Mitt oppsett med optisk til forsterkeren og HDMI til Playstation 5.

Konklusjon

Det er mye penger dette, men så er det også mye underholdning man får. Jeg ble aldri frustrert over oppsett, ei heller manglet jeg funksjoner eller porter for å sluttføre oppsettet.

Problemet er at hele pakken med høyttalere og kanskje et par spill-konsoller og lerret jo tar plass, og man må bruke den i et mørkt rom for at det skal være noe poeng.

Har du plassen, pengene og underholdningsbehovet er det ingenting som slår Xgimi Horizon Pro som tross alt er priset aggressivt i forhold til konkurrentene. Også har den så mye å by på i en og samme pakke.

TEST: Xgimi Horizon Pro hever nerde-drømmen til en ny liga
Vi konkluderer
Xgimi Horizon Pro er en kompakt underholdingspakke som har alt man trenger, men ved å koble til eksterne enheter som en spill-konsoll heves bildekvaliteten ytterligere. Spill og film på store lerret har aldri vært enklere. Projektorer har kommet langt!
Leservurdering192 Vurderinger
0.1
+
God bildevalitet
HDR og 4K
Android TV
Kompakt og med god innebygget lyd
Kjapp autofokus og enkelt oppsett
Nok av innganger
Lett å ta med seg
-
Støtter ikke Netflix rett ut av boksen
Vil varme opp et kanskje allerede varmt kino-rom ytterligere på sommeren
9