emotettrojaner
Emotet er den mest offensive av alle trojanere og den spres via phishing-epost som sendes i stor skala til bedriftenes epost-domener.

Annonse


Ett av ti norske selskap ble angrepet av den

“Check Points skadevarerapport for januar viser at Emotet-trojanen fortsatt er den mestutbredte skadevaren”, heter det i en fersk pressemelding fra selskapet.

“Emotet” tar helt av

Det sjokkerende er at “ett av ti norske selskaper ble i perioden påvirket”. Emotet-trojaneren spres via phishing-epost med ondsinnede lenker eller vedlegg.

Wikipedia:

Emotet er en malware-belastning og en cyberkriminalitetsoperasjon som antas å være basert i Ukraina. Skadevaren, også kjent som Heodo, ble først oppdaget i 2014 og ansett som en av de mest utbredte truslene dette tiåret.

Wikipedia

Phishing-forsøkene øker

At phishing-eposter som angrepsvektor er populært fikk vi erfare i dag morges da vi meldte om Microsofts vanvittige mange blokkeringer av dem.

Emotet blir hjulpet av Trickbot-trojanen, som blir som en katalysator somsprer viruset ytterligere.  Log4j skaper fortsatt store problemer, og påvirket nesten 50 prosent av selskaper globalt. Vellykket utnyttelse av sårbarheten åpner for at hackere kan kjøre hvilken som helstkode på det berørte systemet.

Check Point

Check Point har en topp ti liste med de mest offensive angrepsteknikkene. Det er nå Emotet som er verstingen med en spredningsgrad på seks prosent blant selskap globalt, etterfulgt av Trickbot med 4 prosent og Formbook med 3 prosent.

Her er topp 10-listen (pilene avslører spredning sammenlignet med forrige måned)

  1. ↑ Emotet 
  2.  Trickbot
  3.  Formbook
  4. ↔ Agent Tesla
  5. ↑ XMRig
  6. ↓ Glupteba
  7.  Remcos
  8. ↔ Ramnit
  9. ↑ Phorpiex
  10. ↑ Lokibot

Annonse