microsofttrusselrapportfebruar2022
Microsofts systemer snapper opp mye styggedom, men selskapet sier at det ikke skal så mye mer enn grunnleggende digital-helse for å unngå hacking.

Annonse


Microsoft blokkerte 35,7 milliarder phishing e-poster i fjor

Microsoft melder de blokkerte en vanvittig mengde phishing e-post og “brute force”-angrep i 2021.

Microsoft med ny trusselrapport

“Cyberangrep fra statlige aktører fortsetter også å øke, og til tross for enorme ressurser bak seg benytter disse aktørene seg av relativt enkle former for angrep der misbruk av personopplysninger og identitet står sentralt. Dette kommer frem i den første av Microsofts nye kvartalsvise sikkerhetsbrief kalt Cyber Signals”, forklarer Microsoft i pressemeldingen.

Fra januar 2021 til desember 2021 blokkerte vi mer enn 25,6 milliarder Azure AD brute force-innloggings-angreop og snappet opp 35,7 milliarder phishing-epost med Microsoft Defender for Office 365.

Microsoft
Microsoft: “Våre undersøkelser viser at kun 22 prosent av Microsofts kunder som bruker Microsoft Azure Active Direcotry har implementert kraftig identitet autentisering per desember 2021.” Bilde: Microsoft
Bilde: Microsoft

Dette er den nye sikkerhetsrapporten

Cyber Signals er en ny satsing som kombinerer analyser fra 24 trillioner “sikkerhetssignaler” kombinert med annen data Microsoft samler inn når de følger med på mer enn 40 nasjonalstatsgrupper og over 140 grupperinger som er en fare for nett-sikkerheten.

Microsoft Norges Ole Tom Seierstad påpeker en dramatisk økning løsepengeangrep, men påpeker at gode rutiner for IT-sikkerhet “beskytter mot hele 98 prosent av alle angrep”, som det kommer frem i pressemeldingen.

Dette er et enormt problem for selskapers IT-sikkerhet, noe som har blitt veldig tydelig gjennom den voldsomme bølgen av løsepengeangrep de siste årene. Som det poengteres i rapporten er det viktigste verktøyet mot at uønskede får tilgang å beskytte egne personopplysninger og identitet.

Ole Tom Seierstad, Nasjonal sikkerhetsdirektør, Microsoft Norge

Det kommer stadig nye angrepsformer mot selskapers forsyningskjeder, men den viktigste måten kriminelle får tilgang er fortsatt gjennom dårlig beskyttede systemer, Brute force-angrep og phishing,” heter det..

Bilde: Microsoft
Bilde: Microsoft

Annonse