LG DVLED
Ønsker du å kvitte deg med 15 millioner kroner kan du for eksempel kjøpe verdens største TV.

Annonse


Verdens største hjemme-TV fra LG

Sony og Samsung har begge presentert microLED-modeller i veggstørrelse og nå melder LG seg på i konkurransen om hvem som har den største. Direct View LED (DVLED) Extreme Home Cinema-serien leverer størrelser fra “beskjedne” 108 tommer opptil gigantiske 325 tommer.

Ønsker du å kvitte deg med 15 millioner kroner kan du for eksempel kjøpe verdens største TV

DVLED-TVene kommer i både 16:9-modeller (opptil 325 tommer) og Ultra Stretch-videoveggaktige 32:9-modeller (opptil 196 tommer), men du finner dem ikke hos forhandleren på hjørnet. De er beregnet på luksushjem i den høye ende og blir kun tilbudt via et forhandlerprogram som inkluderer spesialinstallasjon. 

Spør du om prisen før du handler?

Dette er kanskje ikke TVen for deg om du tilhører dem som spør om prisen før du handler. Bare installasjonen, garantiene og supporten for 325-tommeren kommer på 250 til 300 000 kroner og prisen på selve TVen blir det tredobbelte av hva du må betale for en Ferrari SF90 Stradale, rundt 15 millioner kroner.

Holder hjemmet varmt om vinteren

De fleste DVLED-modellene yter 1200 nits lysstyrke og støtter HDR10, men støtter hverken Dolby Vision eller HDR10+. De er også relativt lavt oppløst i betraktning av den massive størrelsen, men så er det ikke meningen at man skal sitte klistret helt inntil heller.

Annonse


De minste modellene og opptil 196 tommer, leverer kun 2K. Hvis du vil ha 4K må du minst putte 163 tommer’n i handlekurven. Kun giganten på 325 tommer leverer 8K – og veier mer enn et tonn, bruker opptil 16 560 watt strøm og produserer femten-tyve prosent mer varme enn en Weber Genesis II S-435 gassgrill. Altså fullt forståelig at LG stiller med støttegruppe for å få TV’n i hus.

“Appell til dem med luksuslivsstil”

Sa vi verdens største? Vi hadde glemt at Samsung ifjor meldte at de vil produsere deres The Wall microLED-TV i størrelser på opptil 583 tommer for bedriftsmarkedet. Men 325 tommer er da noget. Og LG sikter på private hjem med rause veggflater og over gjennomsnittlig takhøyde.

Greit med litt størrelse på tv’n for å dempe maset fra denne allestedsnærværende naturen.

Dette er virkelig superbilen innenfor skjermteknologi med appell til dem med luksuslivsstil som ønsker noe eksklusivt.

Dan Smith, LG Electronics USA