Den største endringen er at Tesla fjernet spakene.

Annonse


Tesla: Også Model 3 og Y får Autopilot-basert smart retningsbestemmelse

Da Tesla offisielt presenterte den nye Model S og X-oppdateringen, var en av de mest omdiskuterte endringene formen på det nye rattet.

Vekk med spakene

Rattet har “sommerfugl”-form, men den største endringen er at Tesla fjernet alle spakene fra rattet og erstattet dem med knapper.

Hendelen for å skifte mellom kjøring, revers, nøytral og parkering er borte. Tesla har erstattet den med “Smart Shift” som bruker Autopilot-sensorer og AI for å bestemme gear automatisk.

Kjøretøyet bruker Autopilot-sensorer til intelligent, automatisk valg av kjøremodus. Hvis fronten på Model S/X for eksempel vender mot en garasjevegg, vil bilen oppdage det og automatisk skifte til revers når føreren trykker på bremsepedalen. Dette eliminerer enda et grep fra sjåførenes side i verdens mest intelligente produksjonsbiler.

Tesla 

Manuelt gearskifte

Tesla tar sikte på at dette skal være den primære måten å skifte gir på, men bilprodusenten fremholder at det også gjenstår manuelle måter å skifte gir på, inkludert berøringsskjermen og kraftige berøringsknapper på midtkonsollen.

Annonse
Nå bekreftet Elon Musk på Twitter at Smart Shift-funksjonen kommer til alle biler som er utstyrt med full selvkjøringspakke, FSD:

Automatisk retningsbestemmelse

Du trenger ikke berøre gearspaken i den nye Model S. Automatisk retningsbestemmelse vil være en valgfri innstilling for alle biler med FSD.

Elon Musk

Det betyr at funksjonen kommer til Model 3 og Y, men Musk spesifiserte at den vil være “valgfri”, noe som kan bety at Tesla planlegger å beholde hendelen på rattet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse