Apple Watch
Vurder å slå av SOS-funksjonen om du sover eller trener med Apple Watch på armen.

Annonse


Hvorfor ringer ekstra mange Apple Watch-brukere nødtelefonen?

Politiet klager over at de får så mange utilsiktede nødtelefoner fra Apple Watch-brukere at det forstyrrer arbeidet deres.

Apple Watch-brukere ekstra utsatt

Det er politiet i Overland Park, Kansas City som går ut med at det kommer ekstra mange nødtelefoner fra Apple Watch-brukere som uforvarende kommer borti berøringsskjermen eller klokkens knapper på siden. De fleste av brukerne er ikke klar over at de har ringt til politiet før samtalen blir besvart.

Det som ser ut til å skje er at når folk beveger seg for eksempel i søvne eller når de trener, så skrur klokken seg over i nødmodus og ringer nødtelefonen uten at brukeren vet det.

Capt. Jim Sutterby, Overland Park Police

Beslaglegger politiressurser

Når politiet ringer tilbake hevder de at det var Apple Watch som utløste samtalen. Om det blir stille eller mottageren legger på når politiet ringer opp, er politiet forpliktet til å ringe opp enda en gang.

Utilsiktede nødmeldinger beslaglegger ressurser som er ment for faktiske nødsituasjoner. Overland Parks 911-senter får inn rundt 250 nødsamtaler i timen.

At problemet er reelt bekreftes både av eksperter og Apple Watch-brukere. En selger av klokken råder kundene til å kjøpe et etui som beskytter skjermen og knappene, eventuelt slå av SOS-funksjonen ved hjelp av innstillingene på den tilkoblede iPhonen.

Ukjent for Apple

Apple sier at de ikke er kjent med problemet, men at Emergency SOS-funksjonen har vært nyttig i livstruende situasjoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse