Annonse


Får 2,5 millioner kroner i støtte for å lage Snusmumrikken-spill

Norsk filminstitutt har tildelt ti prosjekter økonomisk tilskudd til utvikling av spill. Fem av spillene er helt nye, mens fem har fått støtte tidligere.

Totalt var det 26 søknader som ble vurdert, og 16 spill ble pitchet for et panel. 10 av dem slapp altså gjennom det trange nåløyet.

– Det er inspirerende å se at fjorårets knallsterke lineup følges opp med en rekke svært lovende prosjekter i årets første søknadsrunde. Det er et tydelig moment i norsk spillbransje som det blir enormt spennende å følge fremover, sier spillansvarlig i NFI, Kaja Hench Dyrlie.

Spill om Snusmumrikken

Hyper Games AS får 2,5 millioner kroner i tilskudd for å lage «Snusmumrikken». I dette spillet kommer Snusmumrikken tilbake til Mummidalen etter sin vintervandring, men finner ikke mummitrollet.

Annonse
«Snusmumrikken bestemmer seg for å følge ledetråder ut på ny vandring – på leting etter sin beste venn.

Snusmumrikken er et eventyrspill for både voksne og barn. Spillet er inspirert av klassikere som Zelda, men uten slåssing. Til gjengjeld vil spillet levere store mengder utforsking, atmosfære, puzzles, og historiefortelling. Den visuelle utformingen er sterkt inspirert av Tove Janssons originaltegninger fra bøkene».

Ny spill i Fun Run-universet

Dirtybit AS får 1 million kroner i tilskudd til FR2020, et nytt spill satt til Fun Run-universet.

«FR2020 er et nytt spill for mobiltelefon og nettbrett, under utvikling av Dirtybit. Selskapet står bak de suksessrike spillene Fun Run, Fun Run 2 og Fun Run 3, som tilsammen har mer enn 125 millioner nedlastninger verden rundt. Dirtybit fører Fun Run til nye høyder i det neste store spillet i serien i Fun Run-serien.»

Piratspill får støtte

Vibedy AS får 200.000 kroner i tilskudd til Seablip, et piratspill som kombinerer basebygging, taktiske kamper og skattejakt.

«Seablip er et taktisk piratspill satt i en åpen verden, inspirert av indie-klassikere som Stardew Valley og Faster Than Light. I spillet skal man administrere en hovedbase og sanke inn ressurser ved å sette ut på det åpne hav med sitt oppgraderbare skip på skattejakt. Underveis oppstår det taktiske sjøslag hvor sammensetning av mannskap og utrustning av skipet påvirker utfallet for slagene.»

VR-spill med vandrende potetskikkelser

Breach AS får 350.000 kroner i tilskudd til Spuds, et VR-spill inspirert av Lemmings, hvor man skal tilrettelegge en trygg ferd for vandrende potetskikkelser.

«SPUDS er et hektisk VR-spill som kombinerer elementer fra klassiske spill som Lemmings, Tetris, Twister og Pipe Mania. SPUDS leverer en unik kombinasjon av bygging, taktikk og situasjonell strategi hvor du må ta hele kroppen i bruk og utnytte det fysiske spillområdet ditt i full virtual reality. SPUDS kan spilles alene, eller mot og med andre.»

Krillbilte får 1 million kroner

Mosaic-aktuelle Krillbite Studios er tildelt 1 million kroner for å utvikle Plan 2: Sunlight. Dette beskrives som en «meditativ skogstur i stemningsfulle omgivelser».

«Sunlight er et unikt og stemningsfullt førstepersonsspill. Spilleren utforsker en vakker skog, mens en poetisk historie formidles på en kreativ og nytenkende måte. Alt er ikke helt som overflaten tilsier, og spilleren utfordres til å tenke igjennom både små og store tema mens landskapet rundt dem forandres. Innovativ bruk av stemmeskuespill og en unik visuell stil skaper et kunstnerisk tredimensjonalt audiovisuelt landskap og en meditativ og unik spillopplevelse.»

1,4 mill. til eventyrspill

Noen av prosjektene har også fått støtte tidligere, blant annet har Black Book AS fått 1,4 millioner kroner i tilskudd til spillet «Våken», som er «et eventyrspill om 50 år gamle Leif som begynner å lete etter sammenhengen mellom drøm og virkelighet».

Historien har også fått tilskudd gjennom NFIs manusordning 

2. mill til Fruit Bus

Krillbite Studio AS får også 2 millioner kroner i tilskudd til Fruit Bus, et spill der du reiser rundt i din egen food truck og lager retter med råvarer du samler underveis. 

Kortspill møter slåssespill

Megapop AS får 800.000 kroner til Haxity, der man blander taktikken, strategien og dybden i kortspill med actionopplevelsen i slåssespill.

Kaptein Sabeltann-spill

Ravn Studio AS får 700.000 kroner til «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant», der du skal trosse skurker, aper og andre farer i jakten på skatter – og diamanten.

Dette spillet får størst tilskudd

Red Thread Games As får 3.000.000 kroner i tilskudd til Dustborn. Dette er en road movie-inspirert reise gjennom et splittet Amerika, satt i en dystopisk fremtidsvisjon av år 2030.

Kilde:
Norsk filminstitutt

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse