matexx-1280x720
Mate X lanseres ikke før september.

Annonse


Huawei utsetter Mate X etter Samsung-trøbbel

Samsungs brettbare Galaxy Fold ble utsatt over hele verden som følge av skejrmproblemer. Og i etterkant av USAs Huawei-bannlysning har det vært knyttet spenning til hva som skjer med det kinesiske selskapets brettbare Mate X.

Nå er det klart at sistnevnte også utsettes. Det sier Huawei til CNBC.

Vil ikke gjøre samme tabbe

Men noe overraskende er det ikke USAs handelskrig som er begrunnelsen for utsettelsen. Istedet rettes det en finger mot Samsung.

Huawei sier til CNBC og The Wall Street Journal at de nå driver omfattende testing for å forsikre at enheten blir klar for markedet. Selskapet tar en «forsiktig» tilnærming til lanseringen på bakgrunn av Samsungs fiasko.

Annonse


– Vi kommer ikke til å lansere et produkt som ødelegger ryktet vårt, sier en talsperson for Huawei til CNBC.

Android-usikkerhet

Selv om Samsung kanskje har fått Huawei til å tenke seg om en gang til før de lanserer Mate X, er det klart at USAs restriksjoner heller ikke har hjulpet på saken. Det er for eksempel usikkert om den brettbare enheten leveres med Android.

Som kjent får ikke Huawei samarbeide med Google lenger, noe som blant annet, sannsynligvis, vil føre til at fremtidige Android-telefoner leveres med et egenutviklet operativsystem.

CNBC hevder på sin side at Mate X leveres med Android fordi telefonen ble «annonsert før Huawei ble satt på USAs svarteliste».

TheWall Street Journal skriver derimot at dette fortsatt diskuteres internt i Huawei.

Skulle lanseres i juni

Opprinnelig skulle Mate X lanseres i midten av 2019, og i april rapporterte kinesiske medier at Huawei siktet seg inn mot en juni-lansering.

Men som følge av utsettelsen lanseres ikke Mate X før september (hvis alt går etter planen).

Kilde:
CNBC / The Wall Street Journal


Annonse