Huawei har søkt om nytt varemerke i flere land
Kinesiske Huawei forbereder seg på å miste tilgang til Android.

Annonse


Nå kommer Huawei OS

Mye har gått i stampe for Huawei så langt i år. Først ble de svartelistet av USAs myndigheter fra å gjøre handel med amerikanske leverandører, og ikke lenge etter begynte både amerikanske og internasjonale samarbeidspartnere å trekke seg vekk fra den kinesiske telekom-giganten.

Det største tapet hittil var at Huawei mistet rettighetene til å kunne bruke Googles Android operativsystem for sine mobiltelefoner. Dermed er de tvunget til å tilby et alternativ, et eget OS de allerede har jobbet med en periode ifølge selskapets sjef for forbrukermarkedet, Richard Yu.

Søknad i flere land

Operativsystemet har de nå registrert under merkenavnet “Hongmeng”. Huawei har levert søknad for navnet til patentkontorer i ni land, blandt andre Sør Korea, Canada og Peru. Søknadene viser også at det nye navnet ikke bare skal dekke operativsystem og programvare – men samtidig også smarttelefoner, bærbare pc’er, roboter, og integrerte TV-skjermer for bilmarkedet. Allerede i august i fjor registrerte de navnet i Kina.

Huaweis brettbare Mate X smarttelefon

Forbereder seg på skifte av OS

”Hongmeng” som merkenavn ble søkt om kort tid etter at USA kunngjorde sin svartelisting av Huawei og enkelte andre kinesiske selskaper. USA mener at produkter, særlig nettverksmaskinvare og telekom-utstyr, har blitt laget med såkalte ”backdoors” som i teorien kunne brukes av Kina til å spionere på amerikanske selskaper og forbrukere. Huawei på sin side har benektet alle disse påstandene – og forsøkt å overbevise amerikanerne om å gi dem en ny sjanse.

Annonse


Usikker forbruker-respons

Selskapet er også verdens nest største produsent av mobiltelefoner, og har hatt som mål å bli størst innen utgangen av 2019. Dette vil de neppe klare nå etter alle problemene som har oppstått. Forbrukere begynner også å bli skeptiske om de vil beholde sine Huawei-mobiler eller kjøpe nye – nå som støtten for Android forsvinner. Lite er kjent om det alternative Hongmeng operativsystemet foreløpig.

Les også:

Kilde:
Reuters

Annonse