Google fjerner Huawei Mate X og P30 Pro fra Android.com

Google fjerner Huawei Mate X og P30 Pro fra Android.com
Huaweis mobiler forsvant i dag fra Androids offisielle webside.

De siste par ukene har det tilspisset seg mellom kinesiske utviklere av mobiltelefoner, og amerikanske leverandører. Alt som følge etter at USAs regjering tok affære og svartelistet en rekke utenlandske selskaper fra å gjøre handel med leverandører i landet.

Størst blandt de berørte selskapene er Huawei – som USA mener har hatt intensjoner om spionasje via nettverkskomponenter og telekommunikasjon. Huawei benekter påstandene. En etter en har amerikanske selskaper droppet Huawei, og Google – med sitt Android OS til mobil – er blandt de mest kjente.

Forsvant fra Androids offisielle side

I dag tok også Google vekk modellene Huawei Mate X og Huawei P30 Pro fra sine Android.com websider. På disse sidene kan man finne et stort antall merkenavn og mobil-modeller som benytter Android. Men det er tydelig at Google nå vil sende et signal ved å ta vekk Huawei fra denne listen.

Annonse

Riktignok har Huawei fremdeles tre måneder på seg til å få støtte for Android fra Google, men når denne perioden er over vil de stå helt uten hjelp. Andre internasjonale tjenesteleverandører innen mobiltelefoni har også begynt å droppe eller avslutte sin støtte for modellen Huawei P30 Pro.

Helt nye konkurranseforhold

Modellen Mate X er en av flaggskipene til Huawei, siden den er den eneste ordentlige brettbare mobilen som kan konkurere mot Samsungs Galaxy Fold.

Blokaden av mobiler og relaterte komponenter mellom Kina og USA skal trå i full kraft i juni, og ingen vet med sikkerhet hvilke ringvirkninger alt dette kan ha for bransjen.

Kilde:
9to5Google

Annonse
Annonse