google huawei
Når den 90 dagers midlertidige handelsavtalen opphører er det svært usikkert hva som skjer mellom Google og Huawei.

Annonse


Google advarer Trump: – Huaweis hybrid-OS er farligere

Google var det første amerikanske selskapet som brøt sine bånd med Huawei, et brudd som blant annet førte til at det kinesiske selskapet ikke får fremtidige Android-oppdateringer.

De får trolig heller ikke benytte seg av Googles tjenester, slik som Maps, YouTube, Gmail og så videre.

Det er flere som taper i denne saken

Det meste tyder nå på at Huawei skal introdusere sitt egenutviklede operativsystem, kanskje kalt ARK OS, i fremtidige Huawei-telefoner.

Men Google vet at de også taper penger på bannlysningen, i likhet med brikkeprodusentene, og selskapet skal være svært interessert i å gjenoppta samarbeidet med Huawei.

Annonse


Les også: Her er alle selskaper som har brutt sine bånd med Huawei

Hevder Huaweis OS er en trussel mot «rikets sikkerhet»

Financial Times hevder at Google prøver å overbevise Trump-administrasjonen om det det er farligere å la Huawei ta i bruk sin hybrid-versjon av Android, enn å faktisk la dem bruke Android i utgangspunktet.

Ifølge kilden avisen har vært i kontakt med bruker Google «rikets sikkerhet» som argumentasjon for at de burde få samarbeide med Huawei igjen, fordi Huaweis eget operativsystem «er mer utsatt for å bli hacket, ikke minst av Kina».

Mer utsatt

Google peker angivelig på at Huaweis OS mangler vesentlige beskyttelsesmekanismer, slik som Play Protect og Play Services, og anser det som risikofylt å la amerikanske brukere benytte seg av et slikt OS.

Om argumentasjonen føre noe sted gjenstår å se.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at forbudet mot å drive handel med Huawei kommer til å oppheves. Huawei har riktignok opplevd noen oppturer iløpet av de siste to ukene, blant annet har de blitt tatt inn i varmen igjen av flere organisasjoner de først ble kastet ut av:

Kilde:
Reuters

Annonse