Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Når den 90 dagers midlertidige handelsavtalen opphører er det svært usikkert hva som skjer mellom Google og Huawei. (Ill.: Google/Huawei/ITavisen)

Google advarer Trump: – Huaweis hybrid-OS er farligere

Krever at bannlysningen oppheves.

Google var det første amerikanske selskapet som brøt sine bånd med Huawei, et brudd som blant annet førte til at det kinesiske selskapet ikke får fremtidige Android-oppdateringer.

De får trolig heller ikke benytte seg av Googles tjenester, slik som Maps, YouTube, Gmail og så videre.

Det er flere som taper i denne saken

Det meste tyder nå på at Huawei skal introdusere sitt egenutviklede operativsystem, kanskje kalt ARK OS, i fremtidige Huawei-telefoner.

Men Google vet at de også taper penger på bannlysningen, i likhet med brikkeprodusentene, og selskapet skal være svært interessert i å gjenoppta samarbeidet med Huawei.

Les også: Her er alle selskaper som har brutt sine bånd med Huawei

Hevder Huaweis OS er en trussel mot «rikets sikkerhet»

Financial Times hevder at Google prøver å overbevise Trump-administrasjonen om det det er farligere å la Huawei ta i bruk sin hybrid-versjon av Android, enn å faktisk la dem bruke Android i utgangspunktet.

Ifølge kilden avisen har vært i kontakt med bruker Google «rikets sikkerhet» som argumentasjon for at de burde få samarbeide med Huawei igjen, fordi Huaweis eget operativsystem «er mer utsatt for å bli hacket, ikke minst av Kina».

Mer utsatt

Google peker angivelig på at Huaweis OS mangler vesentlige beskyttelsesmekanismer, slik som Play Protect og Play Services, og anser det som risikofylt å la amerikanske brukere benytte seg av et slikt OS.

Om argumentasjonen føre noe sted gjenstår å se.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at forbudet mot å drive handel med Huawei kommer til å oppheves. Huawei har riktignok opplevd noen oppturer iløpet av de siste to ukene, blant annet har de blitt tatt inn i varmen igjen av flere organisasjoner de først ble kastet ut av:

Kilde:
Reuters

Stikkord: Google, huawei