Samsung utsetter kinesisk Galaxy Fold-arrangementene i Kina
Lanseringseventene til Galaxy Fold er utsatt i Kina.

Annonse


Galaxy Fold utsatt i Norge og resten av verden

Om du først skal bla opp mot 20 000 kroner for en mobil så er det helt naturlig å forvente at denne ikke ryker den første eller andre dagen med helt normal bruk. Forrige uke var ikke den aller beste for Samsung da deres Galaxy Fold til å begynne med fikk store mengder positiv oppmerksomhet i mediene – alt snudde seg brått da enkelte fikk uforklarlige problemer som gjorde skjermen helt ubrukelig.

Oppdatert, 23. april, 02:09:

Vi kan bekrefte at lanseringen er utsatt også i Norge

Oppdatert, 20:11:

Annonse


Det er offisielt fra Samsung at Galaxy Fold-lanseringen utsettes, og det ikke bare i USA og Kina, men i hele verden.

Ny dato får vi om “noen uker”.

Dette er et ekstra stort problem for Samsung, fordi Huawei, selskapets erkerival, skal lansere sin foldbare mobil Mate X i vår. Om den får gode kritikker og lanseres smertefritt, hva skjer da med Fold-salget?

Dette melder selskapet i en pressemelding:

“Vi har nylig avduket en helt ny mobilkategori: en smarttelefon som bruker flere nye teknologier og materialer for å skape en skjerm som er fleksibel nok til å brettes. Vi er glade for spenningen rundt Galaxy Fold, og selv om mange anmeldere delte med oss ​​det store potensialet de også ser, forklarte noen av dem også hvordan enheten trenger ytterligere forbedringer for å sikre en best mulig brukeropplevelse.

For å fullt ut vurdere denne tilbakemeldingen og kjøre ytterligere interne tester, har vi besluttet å utsette utgivelsen av Galaxy Fold. Vi planlegger å kunngjøre den nye datoen i løpet av de kommende ukene.

Innledende funn fra inspeksjonen av rapporterte problemer på skjermen, viste at dette kunne være forbundet med påvirkning av hengselens øvre og nedre eksponerte områder. Det var også en forekomst der stoffer som fantes inne i enheten, påvirket skjermytelsen. Vi vil iverksette tiltak for å styrke skjermbeskyttelsen. Vi vil også forbedre veiledningen om pleie og bruk av skjermen, inkludert beskyttelseslaget, slik at våre kunder får mest mulig ut av Galaxy Fold.

Vi verdsetter tilliten fra kunder, og de er alltid vår topp prioritet. Samsung er forpliktet til å jobbe tett med kunder og partnere for å flytte bransjen fremover. Vi takker dem for tålmodigheten og forståelse.”

Oppdatert, 17:50:

Vi er invitert til et presse-event førstkommende fredag for å ta en titt på enheten i Oslo, men vi forventer at den Europeiske lanseringen også utsettes til mai. Vi følger utviklingen i saken.

Oppdatert, 16:45:

Wall Street Journal melder Samsung nå også utsetter lanseringen i USA til “minst neste måned”. Hva som skjer med den norske lanseringen, er ukjent. Planen er at man skal kunne forhåndsbestille 26. denne måneden, altså fredag.

Utsetter i Kina

Selskapet har gitt uttrykk for at lanseringen ikke påvirkes av dette, likevel tyder ting på at skjermtrøbbelet faktisk spiller en rolle for de som bor enkelte steder. De melder at pressearrangementene i forbindelse med lansering i både Shanghai og Hong Kong nå er utsatt, disse skulle opprinnelig holdes henholdsvis 23. og 24. april, i morgen og på onsdag.

Samsung skal ikke ha oppgitt noen offisiell grunn for utsettelsen av Hong Kong-arrangementet, mens for Shanghai er det opplyst om problemer rundt selve lokalet der arrangementet skulle finne sted. For personer i disse områdene betyr det altså at de sannsynligvis må vente litt lenger for å få tak i et eksemplar av Galaxy Fold.

– Ikke ta av skjermbeskyttelsen!

Om utsettelsene helt eller delvis skyldes skjermproblemene vi så i forrige uke er usikkert, men uansett bør du dersom du går til anskaffelse av en Fold sørge for at du aldri tar av det ytterste laget på skjermen, det som minner om en slags skjermbeskyttelse. Samsung fortalte i forrige uke at de skulle være mer påpasselige med å advare kundene om dette.

Vi har fortsatt ingen indikasjoner på at den norske lansering (3. mai) er påvirket, men skal melde i fra om dette dersom det oppstår endringer.

Skal du ha Samsung Galaxy Fold?

 

Kilde:
Engadget

Annonse