Opel med hybrid-overraskelse: 300 hestekrefter og firehjulstrekk

Opel med hybrid-overraskelse: 300 hestekrefter og firehjulstrekk
Opel tar sikte på å ha en fullstendig elektrisk bilpark innen 2024.

Opel har i dag annonsert sin første produksjonsmodell av en plug-in hybrid, Grandland X. Bilen kommer med 300 hestekrefter og hjuldrift tilpasset norske forhold. Bilen blir tilgjengelig for bestilling i de kommende ukene, med lanseringsdato rett over nyttår – prisen er det ikke sagt mye om enda.

På vei mot fullelektrisk bilpark

Den tyske bilprodusenten forteller i en pressemelding at de fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4. Som underordnet PSA Group signaliserer selskapet at de er på vei mot en helelektrisk bilpark innen 2024, med blant annet nye Opel Corsa, Zafira Life, Vivaro og etterfølgeren til dagens Mokka X.

Grandland X kommer utstyrt med en firesylindret 1.6-liters bensinmotor som på egenhånd gir 200 hestekrefter, i tillegg til to elektriske motorer som hver gir rett i underkant av 110 hestekrefter. Bilen trekker på alle fire hjul takket være plassering av en av motorene bak – som også sørger for at kraften fordeles til de hjulene som bærer best grep til enhver tid.

Annonse

– Utmerket for norske forhold

Merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Johnny Danielsen, forteller at den ladbare hybriden er helt perfekt for det norske bilmarkedet.

Føreren har fire kjøreprogrammer å velge mellom: elektrisk, hybrid, AWD eller Sport – disse er ifølge Opel skreddersydd for å tilpasse oppsettet av bilen til ulike kjøreforhold. Den kan lades med vanlig stikkontakt i tillegg til at den har støtte for hurtiglading. På rundt én time og 50 minutter kan man lade batteriet fullt med en vegglader på 7,4 kW.

Er Opel Grandland X noe for deg, eller går du for helelektrisk?

Annonse
Annonse