Nå forbys statsansatte fra USA å bruke denne.
USA forbyr bruk av Huawei-telefoner.

Annonse


Statsansatte i USA har ikke lenger lov til å bruke denne

President Donald Trump har underskrevet Defense Authorization Act som blant annet forbyr ansatte i myndighetene fra å bruke enheter fra de kinesiske produsentene Huawei og ZTE. Det melder The Verge.

Legger ned forbud

Forbudet, som også rammer personer som jobber eller assosieres med de amerikanske myndighetene, gjelder også en rekke andre kinesiske selskaper, men Huawei og ZTE er de mest kjente av dem.

Huawei sier i en e-post til The Verge at forbudet er “vilkårlig tillegg” til lovforslaget og omtaler det som “ineffektivt, villedende og grunnlovsstridig”. Selskapet sier også at dette vil øke kostnadene for forbrukere og bedrifter og at forbudet ikke har klart å “identifisere ekte sikkerhetsrisikoer eller å forbedret sikkerheten i forsyningskjeden”.

Det er uvisst om Huawei ønsker å utfordre forbudet.

Annonse


Fryktet ikke sanksjoner

Både Huawei og ZTE har i lang tid vært under hard skyts fra amerikanske myndigheter. I april ila USA ZTE et forbud som hindrer selskapet i å gjøre forretninger med selskapet i landet. Forrige måned ble forbudet fjernet midlertidig.

Huawei har i lengre tid blitt beskyldt for å ha sterke bånd til myndighetene i Kina, noe som er en av årsakene til at USA har gått hardt ut mot selskapet. Tidligere i år hadde mobilprodusenten – som sliter med å få innpass i det amerikanske markedet – samtaler med to store mobiloperatører i landet, men begge gikk i vasken. Ifølge rapportene var det press fra amerikanske myndigheter som sørget for at Huawei ikke fikk i stand de viktige avtalene.

Så langt i år har FBI, CIA, NSA og The Democratic National Committee (DNC) advart amerikanere om ikke å bruke enheter fra Huawei. Senest i juli uttalte Huawei at de ikke fryktet sanksjoner fra myndighetene i USA.

 

Kilde:
The Verge

Annonse