Kinesisk mobilprodusent bannlyst i USA - kan bli nektet å bruke Android.
Problemene står i kø for ZTE.

Annonse


Kinesisk mobilprodusent straffes i USA – kan bli nektet å bruke Android

Kinesiske ZTE – som har noen helt unike smarttelefoner i stallen – straffes hardt av amerikanske myndigheter og er blitt møtt med en utestengelse på syv år fra å kjøpe teknologi fra amerikanske selskaper.

Oppdatert:

Det er kun snakk om bruk av Googles-tjenester i Android, som Play Store, og ikke operativsystemet.

Kan bli nektet Android-funksjonalitet

Bakgrunnen for dette er et brudd på en avtale mellom mobilprodusenten og USA. ZTE erkjente seg skyldig for å ha sendt amerikansk teknologi fra Iran til Nord-Korea.

Annonse


Det betyr at ZTE ikke lenger kan handle teknologi fra selskaper som Intel og Qualcomm. Skal selskapet kjøpe brikkesett er dermed MediaTek et av de få alternativene.

Glad i busslomme på mobil? Denne har to.

Flere problemer

Og det stanser heller ikke der. Bannlysingen kan også føre til at ZTE ikke lenger får bruke Android i sine enheter. Her har selskapet enda færre alternativer. iOS er uaktuelt og Windows 10 Mobile er stadig ett steg nærmere avgrunnen.

En siste ting for ZTE er at selskapet omtales som en potensiell sikkerhetsrisiko til nasjonal sikkerhet i England. National Cyber Security Centre (NCSC)  advarte nylig om bruk av ZTE-teknologi og -utstyr i et brev sendt til lokale selskaper.

 

Kilder:
Reuters,
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse