Huaweis avtale med AT&T gikk i vasken.
Huaweis avtale med AT&T gikk i vasken.

Annonse


Huawei-storavtale kan ha gått i vasken grunnet spionasjebekymring

Huawei var i samtaler med den amerikanske operatøren AT&T om å selge Mate 10 Pro i USA, men den avtalen blir ingenting av.

USA stanset avtalen?

Ifølge rapporter kan det være myndighetene i landet som har satt en stopper for det. The Information skriver at amerikanske lovgivere skal ha uttrykt bekymring over den mulige avtalen mellom AT&T og den kinesiske mobilgiganten.

“AT&T-avtalen døde få uker etter at det amerikanske senatet og House Intelligence Committee tok kontakt med Federal Communications Commission for å utrykke bekymring over rapportene om at Huawei har inngått avtale med en stor mobiloperatør”, skriver nettstedet.

Vit testet Huawei Mate 10 Pro.

Annonse


Bekymret over spionasje

En av årsakene som nevnes er en rapport fra komiteen som påstår at Huawei har tilknyttinger til kommunistpartiet i Kina og landets etterretnings- og sikkerhetstjenester.

“Ytterligere undersøkelser av Intelligence Committees på dette emnet, styrker bekymringene rundt Huawei og kinesisk spionasje”, står det i rapporten.

Ifølge rapportene presses også Verizon, som har planer om å selge smarttelefonen senere i år, til å stoppe avtalen. Mate 10 Pro vil uansett bli tilgjengelig for salg i USA, men da uten støtte fra operatør.

 

Kilde:
The Information

Annonse