Amerikansk etterretning advarer mot Huawei og ZTE.
Amerikansk etterretning advarer mot Huawei og ZTE.

Annonse


FBI, CIA og NSA: Ikke bruk Huawei-telefoner

CNBC skriver at sjefene for seks store etterretningsbyråer i USA advarer innbyggerne mot å bruke produkter og tjenester som utvikles av kinesiske selskaper som Huawei og ZTE.

Advarer mot kinesiske selskaper

Uttalelsene falt under en Senate Intelligence Committee-høring i går, skriver nyhetsmediet. Blant byråene som frarådet bruk av Huawei-enheter er FBI, CIA og NSA.

Blant annet skal FBI-topp Chris Way uttalt at myndighetene er “dypt bekymret over risikoen ved å tillate et selskap eller enhet, som har tilknytting til utenlandske myndigheter som ikke deler våre verdier, å oppnå maktposisjoner innenfor våre telekommunikasjonsnettverk”.

Ifølge FBI-sjefen kan dette føre til modifisering eller stjeling av informasjon og i verste fall føre til spionasje som ikke oppdages.

Annonse


Huaweis neste er avslørt.

Storavtale gikk i vasken

Nå jobber amerikanske lovmakere med en lov som gjør det forbudt blant personer i statsapparatet å bruke produkter fra Huawei og ZTE.

“Det jeg bekymrer meg for i dag, er Kina, og spesielt kinesiske teleselskaper som Huawei og ZTE som det er kjent har ekstraordinær tilknytting til kinesiske myndigheter”, uttalte senator Richard Burr under høringen.

Advarslene kommer kun få uker etter at Huawei planla å selge flaggskipet Mate 10 Pro via operatøren AT&T, men sistnevnte trakk seg ut av avtalen i siste liten. Ifølge rapportene på grunn av press fra amerikanske myndigheter. Noe liknende skjedde også med Verizon.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse