Huawei frykter ikke USA-sanksjoner.
Huawei frykter ikke å bli rammet på linje med ZTE.

Annonse


Huawei frykter ikke USA-sanksjoner

Kinesiske ZTE ble rammet hardt av amerikanske sanksjoner etter å ha solgt varer og tjenester til Iran og Nord-Korea. Huawei, som også er under søkelyset til myndighetene i USA, er ikke bekymret for å bli rammet av det samme.

– Vanskelig å se for seg

Det sier Ken Hu, en av de tre roterende toppsjefene i selskapet, til franske Le Journal du Dimanche. Til avisen sier Hu at han ikke ser hvordan USA kan straffe Huawei på samme måte som ZTE.

Ifølge Huawei-sjefen følger selskapet forskriftene introdusert av Europa, De forente nasjoner (FN) og USA.

– Det er vanskelig å se for seg. For ti år siden startet vi et system, som er blitt veldig effektivt, for å kontrollere eksporten. Våre retningslinjer innebærer å implementere lover og forskrifter introdusert av Europa, FN og USA, sier han til Le Journal du Dimanche.

Annonse
På spørsmål fra avisen om Huawei kan klare seg uten amerikanske komponenter, sier toppsjefen at de vil fortsette å kjøpe amerikanske brikker.

– Vi må være åpne og velge de beste teknologiene, de beste produktene. Derfor vil vi fortsette å kjøpe amerikanske brikker i år, forteller Hu til den franske avisen.

Advarer mot Huawei-brik

Amerikanske myndigheter og etterretningsorganer har ved flere anledninger gått ut og advart landets innbyggere mot å bruke teknologi fra Huawei.

I tillegg har Best Buy stanset salget av produkter fra Huawei.

Les også: – Google vil heller støtte det kinesiske kommunistpartiet enn det amerikanske militæret.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse