- Google vil heller støtte det kinesiske kommunistpartiet enn det amerikanske militæret.
Google kritiseres for Huawei-samarbeid.

Annonse


– Google vil heller støtte det kinesiske kommunistpartiet enn det amerikanske militæret

De ansatte var ikke fornøyde da Google samarbeider med Pentagon. Tidligere denne måneden lovet søkeselskapet at det ikke skal utvikle AI-våpen, men nå kritiseres selskapet fra annet hold.

Kritiserer Google

Den amerikanske Kongressen går nå ut og kritiserer Google for selskapets samarbeid med kinesiske Huawei, skriver Reuters. I et brev sendt til Google, skriver politikerne følgende:

“Samtidig som vi beklager at Google ikke vil fortsette den lange og givende tradisjonen med samarbeid mellom militæret og teknologiselskapene, er vi enda mer skuffet over at Google heller vil støtte det kinesiske kommunistpartiet enn det amerikanske militæret.”

Brevet er signert av senatorene Tom Cotton og Marco Rubio, begge republikanere, de republikanske representantene Michael Conaway og Liz Cheney, samt Dutch Ruppersberger som representerer Demokratene.

Annonse
Google svarer

Overfor Reuters sier Google-talspersonen Andre Faville at selskapet ser frem til å svare på brevet.

– Slik som mange amerikanske selskaper, har vi avtaler med et høyt antall produsenter verden rundt, inkludert Huawei. Vi gir ingen spesiell tilgang til Googles brukerdata i noen av avtalene, og våre avtaler inkluderer personvern- og sikkerhetsbeskyttelser for brukerdata, sier hun til nyhetsbyrået.

Amerikanske myndigheter har ved flere ganger advart innbyggerne mot å bruke smarttelefoner fra Huawei. I mars besluttet Best Buy å avslutte salget av produkter fra det kinesiske selskapet.

Huawei har så langt ikke kommentert brevet.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse