Pentagon avslører detaljer om sikkerhetsbrudd.
Et sikkerhetsbrudd som ble avdekket i oktober kan ramme 30 000 ansatte.

Annonse


Google lover å ikke utvikle AI-våpen

Det ble opprør og furore blant flere ansatte i Google da det ble kjent at søkeselskapet samarbeider med Pentagon. I starten av april skrev vi at over 3000 ansatte i Google har underskrevet en kampanje som tar avstand fra prosjektet og viser at de ikke støtter Pentagon-samarbeidet.

Oppdaterte retningslinjer

I et nytt dokument kalt “Artificial Intelligence at Google: our principles” (Kunstig intelligens i Google: våre prinsipper), forsikrer ledelsen i selskapet at de ikke skal utvikle kunstig intelligens som skal brukes i våpenindustrien, skriver The Verge.

Google skriver at de ikke skal designe eller utvikle kunstig intelligens for bruk i våpen, overvåkningsformål eller -teknologi “hvis formål er i strid med allment aksepterte prinsipper i folkeretten og menneskerettighetene”. Ifølge Google skal selskapets arbeid rundt kunstig intelligens være til nytte for samfunnet.

Samtidig understrekes det at søkegiganten fortsatt vil samarbeide med militæret på ulike andre områder, og det inkluderer kybersikkerhet, trening, rekruttering til militæret, helsetjenester for veteraner samt søk og redningsarbeid, kommer det frem i de nye retningslinjene.

Annonse
 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse