- Vi ønsker ikke å bygge krigføringsteknologi.
Google-sjefen under Mobile World Congress i Barcelona i 2015

– Vi ønsker ikke å bygge krigføringsteknologi

Etter det ble kjent at Google jobber sammen med Pentagon på sistnevntes AI-program, har ansatte i søkegiganten ta til orde for å droppe samarbeidet.

Opprop mot militærsamarbeid

Over 3100 ansatte i Google har underskrevet en kampanje som tar avstand fra prosjektet og viser at de ikke støtter Pentagon-samarbeidet. Kampanjen oppfordrer også toppsjef Sundard Pichai om å trekke ut Google.

“Vi ønsker ikke at Google skal være den del av krigsindustrien. Derfor ber vi om at Project Maven kanselleres og at Google skriver, publiserer og innfører strenge retningslinjer der det står at verken Google, eller dets partnere, noen gang vil bygge krigføringsteknologi”, står det i brevet som drøyt 3100 ansatte har signert.

Arbeidet til Pentagon går ut på å bruke kunstig intelligens for å analysere videomateriale som kan bidra til å øke nøyaktigheten til droner.

– Det diskuteres aktivt

Google har så langt ikke kommentert brevet direkte, men i en uttalelse tirsdag sa selskapet at “det er naturlig at militær bruk av maskinlæring vekker bekymring”:

– Vi diskuterer dette emnet aktivt innad i selskapet, men også med andre eksperter.

Søkeselskapet kjemper blant annet med Amazon og Microsoft om lukrative kontrakter med det amerikanske forsvaret innen kunstig intelligens.

 

Kilde:
Ny Times