Nye Teslaer må betale for superladingen.
Nye Teslaer må betale for superladingen.

Annonse


Nå blir det dyrere å superlade Tesla

Nettstedet Eletreck melder at Tesla øker prisene for bruker av superladere i USA. Det var høsten 2011 at Tesla først annonserte at selskapet skal ta betalt for ladingen for nye biler levert etter 15. april i fjor og som ikke har blitt “vervet” av en nåværende eier.

Model 3 har for så vidt ikke tilgang til verveprogrammet.

Øker ladeprisene i USA

Ifølge nettstedet øker prisene med mellom 20 og 40 prosent, men i enkelte tilfeller – for eksempel i Oregon – ble ladeprisen doblet fra 0,12 til 0,24 dollar mer kilowattime (kWt). I California økte ladeprisen med 0,06 dollar til 0,26 dollar per kWt.

– Fra tid til annen justerer vi prisene for å reflektere den nåværende, lokale strømutgifter og forbruket. Prinsippet er alltid at Supercharging skal være betydelig billigere enn bensin, og vi håper kun å hente inn en del av kostnadene våre mens vi setter opp et system som er rettferdig for alle. Dette vil aldri bli et senter for profitt for Tesla, uttaler en talsperson fra selskapet overfor nettstedet.

Annonse
I Norge er prisen for superlading fremdeles 1,4 kroner per kWt. Vi har kontaktet Tesla Norge for å høre om det er noen umiddelbare planer om å justere prisen her til lands.

 

Kilder:
Electrek,
Tesla Norge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse