Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Stengt. Subredditen /r/altright skal ha spredd informasjon om andre brukere på Internett - i et brudd på retningslinjene til Reddit. (Ill.: Skejrmdump)

Reddit stenger «høyreekstremt» forum

Det såkalte «alt-right»-folket er sperret ute av reddit.

Reddit er kjent for å ha svært liberale holdninger i forhold til ytringsfrihet på nettsidene sine, men når det kommer til hatefulle ytringer, trusler, personlig identifiserbar informasjon eller trakassering er det nulltoleranse.

Det fikk brukerne og moderatorene av /r/altright erfare da «subredditen» deres ble stengt i går.

– Denne subredditen er stengt på grunn av et brudd på retningslinjene våre, spesielt spredningen av personlig og konfidensiell informasjon, heter det på www.reddit.com/r/altright.

Har stoppet trakassering tidligere
Subredditen (som underforum på Reddit blir kalt) var et arnested for poster i det ytterste mørkeblå segmentet, og postet ofte kommentarer om jøder og andre minoriteter.

Tidligere har reddit stoppet forumer av typen /r/fatpeoplehate for å poste bilder av overvektige personer, som kunne tolkes som trakassering av enkeltpersoner.

Ingen konkret forklaring
Det har ikke kommet noen konkret forklaring på hvorfor /r/altright ble stengt ned, men en av brukernes egne kommentarer til Gizmodo taler for seg selv:

– Administartorene på Reddit er [sensurert] og vi eksponerer sannheten om Zionismen, sier tidligere abonnent på forumet JohnnyTruthSeed.

Ifølge en såkalt «powermod» på Reddit, har de vært med å samle informasjon som senere kan brukes til trakassering.

Spredte personlig informasjon
– De oppfordret brukerne til å gå til en «løsepenge»-side der brukere samarbeidet om å samle personlig informasjon om målene sine.

Det er flust med teorier om hva begrunnelsen kan være på /r/subredditdrama, der de også har en uttalelse fra en av moderatorene på /r/altright som klager over sensur.

– Denne stengte subredditen er bare en en av mange i en lang historie med politisk undertrykking på Reddit, sier moderatoren MortalSisyphus

Kilde
Gizmodo
Reddit

Stikkord: Reddit, sensur