Ford satser tungt på selvkjørende biler.
Ford satser tungt på selvkjørende biler.

Annonse


Denne bilprodusenten ønsker å masseprodusere førerløse biler innen fem år

Tesla er langt ifra alene om å utvikle teknologi for autonome biler.

Dobler satsningen
Amerikanske Ford er også en av dem. Nå annonserer selskapet at de øke kraftig i satsningen på selvkjørende biler og samtidig investere i teknologiselskaper i den autonome industrien.

Planen er å starte masseproduksjonen av selvkjørende biler innen 2021. Disse bilene er ikke myntet på vanlige bilister, men Ford ser for seg en Uber-liknende transporttjeneste. Interessant nok tester også Uber førerløse biler med en Ford Fusion.

– Som du kan se for deg, endres opplevelsen helt i en bil der du ikke trenger å ta kontroll over alt, forteller selskapets president Mark Fields til BBC.

Annonse


Uber-liknende tjeneste
I våres delte Ford også noen andre fremtidsrettede bilplaner. Blant annet er det snakk om en Nabobil-liknende tjeneste der selskapet selv eier bilene og leier dem ut for korttidsbruk.

Tesla, som er en av de fremste på førerløse biler, annonserte som en del av Elon Musks «masterplan del 2» planer om å produsere selvkjørende biler som eierne kan dele med andre når de ikke bruker den.

I sommer har det stormet rundt Tesla etter flere Autopilot-relaterte ulykker. Den mest alvorlige skjedde da en mann omkom i en ulykke etter at Teslaen hans kjørte inn i en trailer.

https://youtube.com/watch?v=lITdVxm_hD0

 

Kilder:
BBC,
Neowin

Annonse